Suomalaiset nappaavat nyt ostoskärryihinsä ruispalaleipää sekä kauraleipää, mutta mikä voisi olla seuraava hittileipä?
Syyskuussa vietetään sekä kansallista hävikkiviikkoa että leipäviikkoa. Suomalaiten palava rakkaus leipään näkyy ruokakauppojen hyllyillä: valikoimat ovat valtavat ja leipää on tarjolla jokaiseen makuun.
Leipätiedotuksen toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen kertoi MTV Uutisille aiemmin vuoden 2021 leipäviikon teemasta, herkkuleivästä.
– Ajatuksena on se, että herkku voi tarkoittaa muutakin kuin leivonnaisia tai karkkeja. Leipäkin voi olla herkku ja se on jokaiselle oman näköinen. Voi tehdä herkullisen vegaaniversion tai sitten oikein lihaisan herkkuleivän. Jollekin herkkuleipä voi olla vain sipaisu voita uunituoreen leivän päällä, Mensonen kuvaili.
Mensonen paljasti MTV:lle myös mielenkiintoisia faktoja leivän säilytykseen liittyen.
– Leipää kannattaa ostaa sillä tavalla, että se ei päätyisi roskikseen. Leipä säilyy parhaiten vatsassa. Se kannattaa siis syödä tuoreena ja vasta sen jälkeen ostaa seuraava leipä kotiin.

