Leipätiedotus selvitti leipäviikon kunniaksi suomalaisten suosikkileivät kuluttajatutkimuksella.
Tällä viikolla vietetään sekä kansallista hävikkiviikkoa että leipäviikkoa. Suomalaiset rakastavat leipää ja se näkyy myös ruokakauppojen hyllyillä: valikoimat ovat valtavat ja leipää on tarjolla jokaiseen makuun. Leipätiedotuksen toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen kertoo, että leipäviikolla on jo vuosikymmeniä pitkät perinteet. Leipäviikolla tuotiin ennen vanhaan uuden sadon leipiä markkinoille.
Tänä vuonna leipäviikon teemana on herkkuleipä.
– Ajatuksena on se, että herkku voi tarkoittaa muutakin kuin leivonnaisia tai karkkeja. Leipäkin voi olla herkku ja se on jokaiselle oman näköinen. Voi tehdä herkullisen vegaaniversion tai sitten oikein lihaisan herkkuleivän. Jollekin herkkuleipä voi olla vain sipaisu voita uunituoreen leivän päällä, Mensonen kuvailee.

