Tuoreen tutkimuksen mukaan niin kutsuttu lihavero voisi pelastaa satojen tuhansien ihmisen henkiä ja leikata terveydenhoitokustannuksia vuosittain kymmenillä miljardeilla.
Kolme vuotta sitten Maailman terveysjärjestö WHO luokitteli prosessoidut lihatuotteet samaan haittaluokkaan tupakan kanssa. Lisäksi järjestö piti todennäköisenä sitä, että myös jalostamottomat punaista lihaa sisältävät ruoat, kuten pihvit, aiheuttavat syöpää.
Tutkijat ovat nyt lyötäneet tähän alati kasvavaan ongelmaan ratkaisun; "lihaveron".
Tutkijaryhmän vetäjän Marco Springmann Oxfordin yliopistosta arvioi, että lihan kulutukseen liittyvä vero olisi välttämätön toimenpide punaisen lihan kulutukseen liittyvien terveydenhoitokustannusten korvaamiseksi.
Tutkijoiden ehdotuksen mukaan Britanniassa olisi otettava käyttöön 79 prosentin vero jalostamattomille lihatuotteille, kuten pekonille, ja 14 prosentin vero jalostamattomille lihoille, kuten pihveille. Yhdysvalloissa vastaaviksi luvuiksi ehdotetaan 163 prosenttia ja 34 prosenttia.

