Suomalaisravintola törsäsi 92 500 euroa yhteen konjakkipulloon – kohta kuuden litran pullosta voi saada hömpsyt Pasilassa: "Hintalappua on mietitty"
Helsingin Pasilassa pääsee pian maistamaan yhtä maailman kalleimmista konjakeista.
Helsingin Pasilassa sijaitsevan kauppakeskus Mall of Triplan The Tower -ravintola on ostanut 92 500 euroa maksavan Rémy Martinin LOUIS XIII Le Mathusalem -pullon, joka on yksi maailman kalleimmista konjakeista.
Kuusilitrainen ja peräti 17 kiloa painava konjakkipullo on erittäin harvinainen. Pulloja valmistetaan vuosittain rajattu erä ja niiden saatavuudesta taistellaan. Pasilaan saapuva pullo on ensimmäinen, joka on myyty Pohjoismaihin.
LOUIS XIII Le Mathusalem -pullo on tehty Baccarat-kristallista ja sen valmistaminen vaati reilut parikymmentä lasinpuhaltajaa.
"Hintalappua on mietitty"
Pullon ostanut ravintoloitsija Manjit Singh on viskien ja konjakkien keräilijä, joka on tuonut aiemminkin maailmanluokan tuotteita Suomeen ja omiin ravintoloihinsa. Juuri ostettu 92 500 euron pullo tulee pasilalaisravintolaan esille paraatipaikalle.
Koriste-esineeksi pullo ei kuitenkaan ole jäämässä, paljastaa Suomen Viihderavintoloita edustava ravintolatoimen johtaja Henri Vilonen.
Jos kuuden litran LOUIS XIII Le Mathusalem myytäisiin 4 senttilitran annoksina laseittain, pullosta riittäisi yhteensä 150 annokseen. Sisäänostohinnalla ulosmyytynä yhden lasillisen hinta olisi noin 617 euroa.
– Kyllä se tulee ihan myyntiin myös. Hintalappua on mietitty, mutta ei ole vielä lyöty mitään lukkoon, Vilonen sanoo.
LOUIS XIII Le Mathusalem -pullo luovutetaan ravintoloitsija Manjit Singhille torstaina 16.1.
***
Videolla Huomenta Suomen vieraana tietokirjailija Christian Rönnbacka ja Helsinki Distilling Companyn tislausmestari Mikko Mykkänen syksyllä 2018:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti