Suomalaisravintola törsäsi 92 500 euroa yhteen konjakkipulloon – kohta kuuden litran pullosta voi saada hömpsyt Pasilassa: "Hintalappua on mietitty"

methusalem konjakki
Tältä näyttää kuuden litran Le Methusalem -pullo. Rémy Cointreau

Helsingin Pasilassa pääsee pian maistamaan yhtä maailman kalleimmista konjakeista.

Helsingin Pasilassa sijaitsevan kauppakeskus Mall of Triplan The Tower -ravintola on ostanut 92 500 euroa maksavan Rémy Martinin LOUIS XIII Le Mathusalem -pullon, joka on yksi maailman kalleimmista konjakeista.

Kuusilitrainen ja  peräti 17 kiloa painava konjakkipullo on erittäin harvinainen. Pulloja valmistetaan vuosittain rajattu erä ja niiden saatavuudesta taistellaan. Pasilaan saapuva pullo on ensimmäinen, joka on myyty Pohjoismaihin.  

LOUIS XIII Le Mathusalem -pullo on tehty Baccarat-kristallista ja sen valmistaminen vaati reilut parikymmentä lasinpuhaltajaa.

"Hintalappua on mietitty"

Pullon ostanut ravintoloitsija Manjit Singh on viskien ja konjakkien keräilijä, joka on tuonut aiemminkin maailmanluokan tuotteita Suomeen ja omiin ravintoloihinsa. Juuri ostettu 92 500 euron pullo tulee pasilalaisravintolaan esille paraatipaikalle.

Koriste-esineeksi pullo ei kuitenkaan ole jäämässä, paljastaa Suomen Viihderavintoloita edustava ravintolatoimen johtaja Henri Vilonen.

Jos kuuden litran LOUIS XIII Le Mathusalem myytäisiin 4 senttilitran annoksina laseittain, pullosta riittäisi yhteensä 150 annokseen. Sisäänostohinnalla ulosmyytynä yhden lasillisen hinta olisi noin 617 euroa. 

– Kyllä se tulee ihan myyntiin myös. Hintalappua on mietitty, mutta ei ole vielä lyöty mitään lukkoon, Vilonen sanoo. 

LOUIS XIII Le Mathusalem -pullo luovutetaan ravintoloitsija Manjit Singhille torstaina 16.1.

***

Videolla Huomenta Suomen vieraana tietokirjailija Christian Rönnbacka ja Helsinki Distilling Companyn tislausmestari Mikko Mykkänen syksyllä 2018:

7:10

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja