Helsinkiläisravintolan johtaja Henri täräytti pöytään kohukonjakin hinnan: "Ensimmäisen oston pitää olla vähintään 10 annosta eli 25 000 euroa"

konjakki
Helsingin Pasilassa sijaitsevassa The Tower -ravintolassa voi pian päästä maistamaan arvokonjakkia, kunhan tililtä vain löytyy tarpeeksi katetta. Shutterstock

Olisitko valmis maksamaan nelinumeroisen summan lasillisesta konjakkia? Helsingin Pasilassa voi pian päästä korkkaamaan todellisen arvopullon ranskalaista jalojuomaa.

Kerroimme tiistaina, että Helsingin Pasilassa sijaitsevan kauppakeskus Mall of Triplan The Tower -ravintola on ostanut 92 500 euroa maksavan Rémy Martinin LOUIS XIII Le Mathusalem -pullon. Kyseessä on yksi maailman kalleimmista konjakeista.

Kuusilitrainen ja peräti 17 kiloa painava Rémy Martinin LOUIS XIII Le Mathusalem -konjakkipullo on erittäin harvinainen. Pulloja valmistetaan vuosittain rajattu erä ja niiden saatavuudesta taistellaan. Pasilaan saapuva pullo on ensimmäinen, joka on myyty Pohjoismaihin.  

LOUIS XIII Le Mathusalem -pullo on tehty Baccarat-kristallista ja sen valmistaminen vaati reilut parikymmentä lasinpuhaltajaa.

"Ensimmäisen oston pitää olla vähintään 10 annosta eli 25 000 euroa"

Mutta mitä tavallisen tallaajan täytyy pulittaa päästäkseen maistamaan konjakkia Pasilassa? Miten harvinainen pullo edes päätyi Helsinkiin? Ravintolaa edustava Suomen Viihderavintoloiden ravintolatoimen johtaja Henri Vilonen vastasi MTV Uutisten kysymyksiin kohutusta konjakkipullosta. Vilosen mukaan konjakkipulloa varten rakennetaan ravintolaan oma panssarilasitettu vitriini.

Pääseekö juomaa maistamaan kuka tahansa, ja mitä se maksaa?

– Juomaa voi tulla ostamaan kuka vain. Annoksen hinta tulee olemaan 2500 euroa per 4 senttilitraa, mutta ensimmäisen oston pitää olla vähintään 10 annosta eli 25 000 euroa. Tämän jälkeen tuotetta voi ostaa vaikka 1 senttilitra kerrallaan.

Miksi ja miten pullo ostettiin The Tower-ravintolaan?

–  Meiltä kysyttiin viime talvena kiinnostusta kyseiseen tuotteeseen ja pitkien selvittelyiden jälkeen selvisi, että meille tarjoutui harvinainen mahdollisuus ostaa yksi pullo tätä herkkua Suomeen. Olimme avaamassa Pasilan Triplaan uutta ravintolaa ja luonnollinen loppusijoituspaikka löytyi sieltä.

Miten onnistuitte saamaan harvinaisen pullon?

–  Yrityksen omistaja Manjit Singh on jo pitkään ollut vankkumaton jalojen juomien ystävä ja keräilijä. Manjitin maine keräilijänä on varmasti vaikuttanut ratkaisevasti pullon saantiin Suomeen. Yrityksessä on monia keräilyharvinaisuuksia hyllyillä ja myynnissä. Tower ravintolassakin on erittäin laaja viskivalikoima tarjolla.

Miten arvioisitte tämän hintaluokan konjakin kysyntää, kuinka nopeasti uskotte pullon menevän kokonaisuudessaan kaupaksi?

–  Tämän kaltaiset kalliit juomat saattavat olla pitkiäkin aikoja koskematta hyllyssä, mutta kun oikea asiakas sapuu paikalle, saattaa tuotteita kerralla mennä paljonkin. Esimerkiksi nyt joulukuussa yrityksen toisessa ravintolassa myytiin 10 annosta 1000 euroa per annos maksavaa viskiä.

***

Videolla Huomenta Suomen vieraana tietokirjailija Christian Rönnbacka ja Helsinki Distilling Companyn tislausmestari Mikko Mykkänen syksyllä 2018:

7:10

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja