Tässä on vuoden odotetuin glögi! Blossa 2021 julkistettiin – katso myös muut glögiuutuudet

glögit1
Blossa 21 ja muita uutuusglögejä. Alko/Anora

Glögin ystäviä hemmotellaan tänäkin syksynä useilla uusilla mauilla.

Vannoutuneille glögifaneille syksyn kohokohta on todennäköisesti ruotsalaisen Blossan uuden vuosikerran maun paljastus. Kuten viime vuonna kerroimme, monelle uutuusglögin julkistus merkitsee lähtölaskennan starttaamista jouluun.

Blossa 2021 maistuu appelsiinilta

Glögin ystävien pitkä odotus palkittiin keskiviikkona 29.9., kun Blossa-glögin vuoden 2021 maku paljastettiin.

Tänä vuonna Blossa-glögi on saanut inspiraationsa Espanjan Valenciasta, jossa appelsiinista on tullut kaupungin menestyksen symboli ja yksi tärkeimmistä kulttuuriaarteista. Blossa 2021 on siis aromikas yhdistelmä perinteisiä glögimausteita sekä appelsiinin makeaa raikkautta. Juoma valmistetaan valkoviiniglögistä, johon uutetaan tuoreiden luomuappelsiinien kuorta ja se maustetaan appelsiininkukilla.


Myös pullon ulkoasu on saanut innoituksen appelsiinin väristä ja korkki symboloi appelsiinipuun runkoa. 

"Myynti on ylittänyt miljoona litraa lähes joka vuosi"

Alkon ja suomalaiskauppojen hyllyille saapuu Blossan lisäksi useita muita uutuusmakuja, joissa perinteistä glögiä on lähdetty maustamaan melko rohkeastikin.

Alkon tiedotteen mukaan, tänä syksynä glögiä tullaan juomaan yhä enemmän kylmänä ja hyödyntämään myös drinkkien ainesosana. 

Glögeistä suosituimpia ovat yhä perinteiset, joulumausteiset punaiset glögit, mutta niiden rinnalle ovat vakiinnuttaneet asemansa myös vaaleat glögit.

Kuten uutuusglögeistä näkyy, kokeilunhaluisempiakaan glöginhörppijöitä ei ole kuitenkaan unohdettu, vaan makumaailmoista löytyy kaikkea kolasta kuohuviiniin.

Kaiken kaikkiaan Alkon valikoimasta löytyy tänä syksynä 23 erilaista glögiä.

– Suomalaiset ovat glögikansaa ja glögi kiinnostaa tasaisesti vuodesta toiseen. Viimeiset kymmenen vuotta glögien myynti on ylittänyt miljoona litraa lähes joka vuosi, Alkon tuoteviestintäpäällikkö, Master of Wine, Taina Vilkuna kertoo Alkon tiedotteessa.

Alkon viimeisen kymmenen vuoden myyntitilastojen perusteella glögiä ostetaan eniten Ahvenanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa ja Keski-Suomessa.

Muita glögiuutuuksia vuodelle 2021

Glögiuutuuksia saapuu syksyn aikana niin Alkon kuin ruokakauppojenkin hyllyille. Tässä glögiuutuuksia, jotka ovat jo tiedossa. Päivitämme listaa syksyn aikana.

Attitude Cola Glögg 9,49 € 0,75 l

Trendikäs uutuus tuo reipasta asennetta glögivalikoimaan. Punaviini, glögimausteet ja cola-aromi sulautuvat sopuisasti yhteen muodostaen raikkaan ja pehmeän täyteläisen makukokemuksen. Nauti kylmänä tai höyryävän kuumana.

Glöet Alcohol Free Sparkling Glögg 7,99 €

Alkoholiton Glöet valmistetaan ilman käymistä rypälemehusta. Juomaan lisätään Glöet:ille tuttuja jouluisia makuja, kuten neilikkaa, kardemummaa, kanelia, inkivääriä ja appelsiinin kuorta.

Glöet Orange Sparkling Glögg 12,98 €

Kuohuviini on maustettu appelsiinillä ja jouluisilla mausteilla. Lopputuloksena on trendikäs oranssi kuohuviini, joka on maultaan raikas ja appelsiininen.

Ystävän glögi, puolukka ja punaherukka 0,5 l

Alkon oma, alkoholiton Ystävän Glögi saa makunsa suomalaisista upeista marjoistamme puolukoista ja punaherukoista.

Hans Välimäen vuosikertaglögi 2021 Vadelmavimma 1 l

Tuotteesta ei ole vielä tihkunut lisätietoja, mutta nimi mainitaan jo muun muassa ruokatukkujen listoilla. 

Kaskein Origins Chicha Morada glögi 1 l

Hyvis-glögi 0,75 l

K-ryhmän keskusvaraston hävikkiomenoista kylmäpuristettu Hyvis-glögi.

Katso myös: Näin valmistat tyylikkään glögidrinkin.

 

0:28

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja