Blossa 2020 -maku on paljastettu: Tässä vuoden odotetuin glögi – lähtölaskenta jouluun voi virallisesti alkaa

Blossa 2020
Altia

Vuosikertaglögi Blossan vuoden 2020 maku on paljastettu ja näin ollen joulun odotus voi virallisesti alkaa.

Vaikka jouluun on vielä useampi kuukausi aikaa, yksi lähestyvän juhlapyhän varmimmista merkeistä on vuosikertaglögi Blossan lanseeraus. Uutta vuosikertamakua odotetaan joka vuosi jännityksellä.

Glögin ystävien pitkä odotus palkittiin tiistaina, kun Blossa-glögin vuoden 2020 maku paljastettiin.

Tässä on Blossa 2020: Minttuteetä Marokosta 

Tänä vuonna Blossa on saanut inspiraationsa vuosikertaglögiin Marrakechista Marokosta. Siellä sijaitsee kahviloiden ympärö­imä toriaukio Djemaa el-Fna, jossa tarjoillaan perinteistä makeaa marokkolaista minttuteetä. Tämän vuoden glögi maistuu mintulta ja vihreältä teeltä, joihin on yhdis­tetty perinteisiä glögimausteita.

– Paikallinen tee valmistetaan suorastaan seremoniallisin menoin: sitä haudutetaan kaikessa rauhassa ja nautitaan lämpimänä hy­vässä seurassa. Teessä onkin monia yhtäläisyyksiä glögiin, joka myös valmistetaan huolella ajan kanssa ja jota nautitaan yh­dessä läheisten kanssa. Vihreän teen kitkeryys yhdistyy glögin makeuteen tuoden juomaan miellyttävän loppusilauksen. Minttu taas antaa valtavasti raikkautta, mikä tasapainottaa makeutta, kertoo Blossan Chief Blender Åsa Orsvärn.

Blossa-glögi reissaa joka vuosi eri makumaailmoihin

Blossan Chief Blender eli päämaistaja Åsa Orsvärn on suunnitellut vuosikertaglögejä aina vuodesta 2003 saakka. Kerroimme Åsan mielenkiintoisesta työstä ensimmäisen kerran jo vuonna 2018. 

Altian Blossa-glögin lisäksi markkinoilla on myös muun muassa Loimu-vuosikertaglögi. Sitä valmistaa kotimainen yritys Lignell & Piispanen. Uuden vuosikerran Loimu-glögit saapuvat Alkoihin perinteisesti lokakuussa. Vuonna 2019 Loimu-glögin vuosikerta valmistettiin  punaviinistä, appelsiinista, makeista vadelmista ja  joulumausteista.

Uusien makujen luominen vuosikertaglögiin ei ole mikään helppo homma, sillä joka vuosi uuden maun tulee yllättää positiivisesti. Juoman tulee poiketa riittävästi aiemmista vuosikerroista. Blossa tekee vuosittain makumatkan maailman eri kolkkiin, ja uuden maun pitääkin mukailla kyseisen maan maku-ja maatrendejä.

Viime vuonna Blossa 2019 -glögi oli Havaiji-teemainen ja maistui passionhedelmältä, hibiskuksen kukalta, kahvilta ja kookokselta. Vuoden 2018 Blosssa haki inspiraationsa puolestaan Italiasta ja maistui suositulta Limoncello-likööriltä. Mangolta, juustokuminalta ja chililtä maistunut Blossa 2017 sai sen sijaan alkunsa Intian maustemarkkinoilta. Vuonna 2016 variksenmarjoja sisältänyt glögi palasi juurilleen länsinaapurimme havumetsiin, kun taas vuonna 2015 saatiin maistella klassisen englantilaisteen, Earl Greyn, makuista glögiä. Vuonna 2014 makumatka vei Ranskan Provenceen, kun Blossassa maistui laventeli ja akaasiahunaja.

***

Videolla vinkit trendikkään glögidrinkin valmistamiseen:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat