Hitsaaja Jari-Jukka myi savustettua lihaa kotipihaltaan – nyt hänen ruokiaan jonotetaan ja ravintolaan ajetaan jopa toiselta puolelta Suomea

JJ’s BBQ valittiin Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi – omistaja Jari-Jukka paljastaa hyvän burgerin salaisuuden 2:36 JJ’s BBQ valittiin Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi – omistaja Jari-Jukka paljastaa hyvän burgerin salaisuuden
KATSO VIDEO: JJ’s BBQ valittiin Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi – omistaja Jari-Jukka paljastaa hyvän burgerin salaisuuden.

Salolainen JJ's BBQ kruunattiin keskiviikkona Burger Lovers -hampurilaisfestivaaleilla Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi. Ravintolan yrittäjä Jari-Jukka Kallunki kertoi MTV Uutiset Liven haastattelussa tunnelmiaan voiton jälkeen ja paljasti myös, mikä on hyvän burgerin salaisuus. Katso Jari-Jukan haastattelu yllä olevalta videolta!

Suomen parhaimmaksi hampurilaisravintolaksi kruunattiin keskiviikkona startanneilla Burger Lovers -hampurilaisfestivaaleilla savustettuun lihaan erikoistunut JJ’s BBQ, joka kahmi 7,6 prosenttia kaikista annetuista äänistä. Salossa sijaitseva ravintola valittiin viime syksynä myös Suomen parhaaksi lounasravintolaksi Edenredin äänestyksessä.

– Voittaja oli täysin ylivoimainen, Burger Lovers Finland -yhteisön Antti Suikkari, kommentoi keskiviikkona.

Katso video: Tältä näyttää Suomen parhaaksi kruunatussa hampurilaisravintolassa – JJ's BBQ on erikoistunut savustettuun lihaan. Artikkeli jatkuu videon alla.

Tältä näyttää Suomen parhaaksi kruunatussa hampurilaisravintolassa – JJ's BBQ on erikoistunut savustettuun lihaan 0:54
Tunnelmia JJ's BBQ -ravintolassa elokuussa 2020.

Hitsaajasta tuli vahingossa ravintoloitsija

JJ'S BBQ -ravintolan syntytarina ei ole aivan perinteinen. Ravintolan perustaja Jari-Jukka Kallunki, eli JJ, kertoi Burger Lovers -hampurilaisfestivaaleilla taustoistaan.

Kokiksi opiskellut Jari-Jukka työskenteli hitsaajana, eikä ollut koskaan haaveillut ravintolan avaamisesta. Mies halusi kuitenkin omalle pihalleen bbq-savustimen ja hitsasi sellaisen kasaan itse. Jari-Jukka perusti savustimensa ympärille myös Instagram- ja Facebook-tilin ja sai heti satoja seuraajia.

– Sitten niitä tekemiäni savustimia haluttiin ostaa. Perustin toiminimen ja myin muutaman savustimen iltahommina.

Pian myös Jari-Jukan omalla pihallaan savustamaa lihaa haluttiin ostaa.

– Siitä se on pikku hiljaa paisunut. Aloin myymään lihaa ja kävin festareilla myymässä. Talliin rakensin keittiön, ostin kylmäkoneet ja kaikki ammattilaisvehkeet. Kotipihalta myin lihaa tosi paljon ja möin sieltä monta vuotta, Jari-Jukka muistelee.

JJ's BBQ myy aukiolopäivinään noin 200–300 kilon edestä savustettua lihaa.

Ravintolaan jonotetaan ja ajetaan pitkänkin matkan päästä

Lopulta vuonna 2019 Salon teollisuusalueelta löytyi vanhan it-firman henkilöstöruokalan tilat. Festareilla ihmiset olivat kyselleet Jari-Jukan ravintolan perään. Jari-Jukka ajatteli, että ravintola kannattaisi avata, vaikka se ei menestyisikään, sillä se toimisi hyvänä keskuskeittiönä festareita paljon.

– Sitten kuitenkin rupesi käymään porukkaa niin paljon, että festarit ovat jääneet vähän niin kuin taka-alalle. Nyt ollaan kolme vuotta vaimon kanssa pyöritetty ravintolaa. Työntekijöitä on kahdeksan.

Syy JJ's BBQ -ravintolan suosioon piilee myös sosiaalisessa mediassa. Jari-Jukka on ottanut haltuun erityisesti TikTokin, jossa ravintolalla on oma fanikuntansa.

JJ’S BBQ pitää oviaan auki perjantaista sunnuntaihin ja jokaisena aukiolopäivänä ravintolan pihaan on jo ennen sen avautumista muodostunut kymmenien metrien jono. Savustetun lihan ystävät ajavat pitkänkin matkan päästä Saloon vain päästäkseen maistamaan ravintolan tuotteita.

– Oli ajatuksena, että oltaisiin kesällä myös torstaisin auki, mutta nyt vähän näyttää siltä, että henkilökuntapulan takia se ei onnistu, Jari-Jukka harmittelee.

Jari-Jukka Kallunki paljasti MTV Uutiset Liven haastattelussa, mikä on hyvän burgerin salaisuus. Katso Jari-Jukan haastattelu videolta artikkelin yltä!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!