Tässä on paras kastike pihville – vain neljä ainesosaa ja valmistuu kahdessa minuutissa!

kastike
Täydellinen pihvikastike valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Shutterstock

Ruokasivusto Food52 vinkkaa täydellisen kastikkeen pihville, eikä sen valmistaminen todellakaan ole hankalaa!

Uskoisitko, että täydellinen pihvikastike valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta, ja yksi niistä on ketsuppi? Kulinaristien suosima ruokasivusto Food52 vinkkaa helpon pihvikastikereseptin, joka todellakin yllättää.

Perustuu legendaariseen kastikkeeseen

Tämä helppo kastike perustuu Kuningas Yrjö IV:n ylistämään kastikereseptiin 1800-luvulta. Kuningas rakastui erään yrityksen kastikkeeseen niin kovasti, että antoi sille kuninkaallisen ”A.1.” -leiman. Pihvikastiketta myydään vielä tänäkin päivänä A.1. -nimellä.

Kulttikastike sisältää pitkän listan ainesosia aina tomaattipyreestä rusinatahnaan ja viiniettikaan. Food52-sivuston ruoka-asiantuntijan mukaan kastikkeesta voi kuitenkin erottaa selkeästi kaksi makua: ketsupin ja Worcestershire-kastikkeen.

Näitä kahta ainesosaa yhdistämällä voi kotona tehdä täydellisen ja helpon pihvikastikkeen.

 – Tämä versio on yhtä voimakkaan makea ja maultaan rikas kuin kuningas Yrjön alkuperäinen ja rakastettu versio. Tämä uusi versio saa vielä hieman paljon kaivattua umamia soijakastikkeesta, Food52-sivusto Coral Lee kertoo.

Muista valita kaupasta vaalea soijakastike, johon on käytetty hieman vähemmän paahdettuja soijapapuja. 

Katso resepti: Paras pihvikastike

Lähde: Food52


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja