Mainos
Hellapoliisi

Kati Jaakosen Kodin suuri keittokirja (Readme 2020) sisältää suuren kokoelman Hellapoliisin parhaita reseptejä arkeen ja juhlaan. Tässä yksi niistä: Nopea kermainen broileri-perunavuoka.

Ainekset

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 500 g broilerinfileetä
  • n. 135 g punaista pestokastiketta
  • 1,2 kg kermaperunoita (eines tai pakaste)

Lisäksi

  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ keskikoinen kesäkurpitsa
  • 200 g miniluumutomaatteja
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 250 g sulatejuustoa
  • ½-1 ruukku basilikaa

Pinnalle

  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

Nopea kermainen broileri-perunavuoka valmistuu näin:

Annoksia: 5-6

  1. Leikkaa broilerinfilee suikaleiksi. Kuumenna rypsiöljy pannulla.
  2. Paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan ja sekoita joukkoon punainen pestokastike.
  3. Lisää kermaperunat ja kuumenna varovasti käännellen muutama minuutti.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja puolita miniluumutomaatit.Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista kasviksia hetki kovalla lämmöllä käännellen.
  5. Lisää joukkoon sulatejuusto ja kuumenna. Hienonna joukkoon reilusti basilikaa.
  6. Jaa broileri-perunaseos ja kasvis-juustoseos kerroksittain leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan.
  7. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta.
  8. Kypsennä 200-asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja