Nopea kermainen broileri-perunavuoka
Julkaistu
Kati Jaakosen Kodin suuri keittokirja (Readme 2020) sisältää suuren kokoelman Hellapoliisin parhaita reseptejä arkeen ja juhlaan. Tässä yksi niistä: Nopea kermainen broileri-perunavuoka.
Ainekset
- 2 rkl rypsiöljyä
- 500 g broilerinfileetä
- n. 135 g punaista pestokastiketta
- 1,2 kg kermaperunoita (eines tai pakaste)
Lisäksi
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ keskikoinen kesäkurpitsa
- 200 g miniluumutomaatteja
- 3 rkl rypsiöljyä
- 250 g sulatejuustoa
- ½-1 ruukku basilikaa
Pinnalle
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
Nopea kermainen broileri-perunavuoka valmistuu näin:
Annoksia: 5-6
- Leikkaa broilerinfilee suikaleiksi. Kuumenna rypsiöljy pannulla.
- Paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan ja sekoita joukkoon punainen pestokastike.
- Lisää kermaperunat ja kuumenna varovasti käännellen muutama minuutti.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja puolita miniluumutomaatit.Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista kasviksia hetki kovalla lämmöllä käännellen.
- Lisää joukkoon sulatejuusto ja kuumenna. Hienonna joukkoon reilusti basilikaa.
- Jaa broileri-perunaseos ja kasvis-juustoseos kerroksittain leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan.
- Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä 200-asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit