Nopea kermainen broileri-perunavuoka

Hellapoliisi
Julkaistu
Kati Jaakosen Kodin suuri keittokirja (Readme 2020) sisältää suuren kokoelman Hellapoliisin parhaita reseptejä arkeen ja juhlaan. Tässä yksi niistä: Nopea kermainen broileri-perunavuoka.
Ainekset
- 2 rkl rypsiöljyä
- 500 g broilerinfileetä
- n. 135 g punaista pestokastiketta
- 1,2 kg kermaperunoita (eines tai pakaste)
Lisäksi
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ keskikoinen kesäkurpitsa
- 200 g miniluumutomaatteja
- 3 rkl rypsiöljyä
- 250 g sulatejuustoa
- ½-1 ruukku basilikaa
Pinnalle
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
Nopea kermainen broileri-perunavuoka valmistuu näin:
Annoksia: 5-6
- Leikkaa broilerinfilee suikaleiksi. Kuumenna rypsiöljy pannulla.
- Paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan ja sekoita joukkoon punainen pestokastike.
- Lisää kermaperunat ja kuumenna varovasti käännellen muutama minuutti.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja puolita miniluumutomaatit.Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista kasviksia hetki kovalla lämmöllä käännellen.
- Lisää joukkoon sulatejuusto ja kuumenna. Hienonna joukkoon reilusti basilikaa.
- Jaa broileri-perunaseos ja kasvis-juustoseos kerroksittain leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan.
- Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä 200-asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Lumihiutalejoulutortut – taittele joulutorttu helposti lumihiutaleen muotoon
-
Koko Suomi leipoo: Havun havinaa -juustokakkuset, Heidin resepti