Leipätiedotuksen tuoreessa kuluttajatutkimuksessa selvitettiin, millä perusteella suomalaiset nykypäivänä leipänsä valitsevat.
Perjantaina 28.2. vietetään Kalevalan päivän yhteydessä myös Ruisleipäpäivää. Suomalaisten rakastaman leivän juhlapäivää vietetään nyt yhdeksättä kertaa.
Juhlapäivän kunniaksi Leipätiedotus ry selvitti jälleen suomalaisten leivänvalintakriteerejä.
Lue myös: Tiesitkö? Leivässä on yksi etu, jota "harva tulee ajatelleeksi"
Leivän viljalla on väliä
Leipätiedotuksen toiminnanjohtaja Kaisa Mensosen mukaan leivän viljalla on suomalaisille eniten väliä. Puolet suomalaisista pitää leivän viljaraaka-ainetta kolmen tärkeimmän tekijän joukossa heidän valitessaan leipää.
– Ruis on perinteinen leipäviljamme ja tämä näkyy siinä, että ruis on suosituin leipävilja. Ruisleipää mieluisimpana leipävaihtoehtona pitää 58 prosenttia Leipätiedotukseen kyselyyn vastanneista, Mensonenn kertoo tiedotteessa.
Leipätiedotuksen leipomotuotteiden toimitustilastoa ylläpitävä Terhi Virtanen kertoo ruisleivän kulutuksen kuitenkin viime vuosina hitaasti laskeneen. Vielä vuonna 2015 suomalaiset söivät ruisleipää lähes 18 kiloa henkilöä kohden, mutta nyt kulutus on laskenut 14 kiloon.
