Tarjoilija unohti laskuttaa Dennis Pastersteinin illallisjuomat – olisiko rikos jättää maksamatta?

Voiko kuka tahansa tehdä tarjoilijan työtä? MTV:n toimittaja testaa 9:52 Voiko kuka tahansa tehdä tarjoilijan työtä? MTV:n toimittaja testaa
KATSO MYÖS VIDEO: oiko kuka tahansa tehdä tarjoilijan työtä? MTV:n toimittaja testaa

Jos tarjoilija unohtaa laskuttaa osan tilauksesta, mikä on asiakkaan vastuu tuotteiden maksamisen suhteen? 

Ylikomisario Dennis Pasterstein pohti sunnuntaina Twitter-tilillään asiakkaan vastuuta tilanteessa, jossa hankittu tuote unohdetaan laskuttaa. Pasterstein kertoi esimerkkinä omasta ravintolaillallisestaan.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

– Kävin perheen kanssa illallisella. Mukava tarjoilija unohti laskuttaa oluen, kokiksen ja mangolassin. Kävin tietysti maksamassa, tarjoilija oli helpottunut ja kiitollinen. Syyllistyykö henkilö lievään petokseen, jos vastaavassa tilanteessa ei tahallisesti kävisikään maksamassa? Pasterstein pohti.

Ylikomisario: Täyttää petoksen tunnusmerkistön

Ylikomisario liitti myös pohdintansa oheen aiheesta kyselyn, johon vastasi lopulta 6666 Twitter-käyttäjää. Hieman yli 60 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että maksamatta jättäminen vastaavanlaisessa tilanteessa olisi lievä petos. Myös Pasterstein itse kallistuu rikoksen kannalle.

Ylikomisarion mukaan teko täyttää petoksen tunnusmerkistön muun muassa siten, että asiakas saa tilanteessa taloudellista hyötyä ja käyttää hyväksi erehdystä. Lisäksi asiakas aiheuttaa tässä tapauksessa myös taloudellista vahinkoa ravintolalle. 

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

– Eli tunnusmerkistö täyttyy, mutta toki edellyttää sitä, että asiakas huomaa virheen. Jos ei tarkasta laskua ja poistuu ravintolasta, niin ei ole tahallinen, jolloin ei rikosta. Miten sitten tosielämässä, en usko että sakkoja on juurikaan määrätty, Pasterstein pohtii Twitterissä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.