Tamperelainen leipomo toimittaa hittituotetta vain kilpailevalle ketjulle – K-kauppias Ari otti ja lähti Prismaan ostoksille: "Asiakkaat alkoivat olla jo hieman vihamielisiä"

sivumaku-boltsi-paistos
Boltsi-pyöryköistä valmistettu paistos. Nappaa Sivumaku-blgoin resepti jutun lopusta! MTV

Tamperelainen K-kauppias haki hittituotetta omaan kauppaansa myyntiin kilpailevan ketjun myymälästä, koska halusi palvella asiakkaitaan. 

Leivon Leipomon Boltsi-pyörykät tulivat koko Suomelle tunnetuksi S-ryhmän sponsoroimasta Suomalainen menestysresepti -televisio-ohjelmasta, jossa etsitiin uutta, menestyvää elintarvike-innovaatiota. Puolivahingossa syntyneet Leivon Leipomon kaurapyörykät Boltsit voittivat kilpailun, jonka jälkeen niiden kysyntä ja myynti kasvoi räjähdysmäisesti.

Tamperelaisen K-Supermarket Westerin kauppiaalle Ari Ruissalolle ei jäänyt sormi suuhun, kun hän sai kuulla hittituotteen olevan myynnissä yksinoikeudella vain S-ryhmän kaupoissa. Hän halusi palvella asiakkaitaan ja lähti yllättäen kilpailevaan ketjuun ostoksille. 

K-Supermarket Westerin Facebook-päivityksestä tuli pienimuotoinen hitti. Homman kruunasi vielä Pirkanmaan Osuuskaupan kommentti K-kaupan somepäivityksessä:

– Kiitos asioinnista. Prisma Kauppakassista saa myös kotiinkuljetuksella, ketjusta naljailtiin hyväntahtoisesti silmäniskuhymiöiden kera. 

Kauppias MTV:lle: Asiakkaat eivät ymmärrä, miksi tuotetta ei ole joka paikassa myynnissä

Kauppias Ari Ruissalo kertoo MTV:lle hakeneensa tuotetta myyntiin, koska se oli selkeä toive asiakkailta.

– Koska Leivon Leipomolla on joku yksinmyyntisopimus S-ketjulle, niin eiväthän he sitten meille niitä toimita. Koska olemme Tampereella ja leipomokin on tamperelainen yritys, niin asiakkaat eivät tahdo ymmärtää, miksi meidän kaupassamme ei ole myynnissä tätä tuotetta.

Kun Boltsi-pyöryköiden voitto ratkesi tv-ohjelmassa, K-Supermarket Westeriin tuli heti runsaasti kyselyjä tuotteeseen liittyen. 

– Se on tässä vain yltynyt matkan varrella. Asiakkaat alkoivat olla jo hieman vihamielisiä ja haukkua, että miksi ette kannata paikallista leipomoa. Normaali asiakas ei tajua, mistä on kyse. Ajatellaan vain, että kun kyseessä on tamperelainen firma ja tamperelainen tuote, niin kyllä sitä nyt pitää tamperelaisesta kaupasta löytyä. 

Sinänsä tuotteiden hakeminen yhdestä kaupasta toiseen ei ole kauppias Ruissalon mukaan mikään uusi juttu. Sosiaalisessa mediassa asia näyttää kuitenkin tulevan monelle yllätyksenä. 

– Onhan tässä iät ja ajat haettu tuotteita toisista kaupoista. Vanhempanikin olivat kauppiaita ja olen jo nuorena poikana hakenut Euromarketista voita, kun se oli loppu meidän K-kaupasta.

Ari on myynyt pyöryköitä omassa kaupassaan samaan hintaan kuin millä ne on ostanutkin Prismasta. Mistään bisneksestä ei siis ole kyse, vaan puhtaasti asiakaspalvelusta. K-kauppias on kuullut S-ryhmässä työskenteleviltä tutuiltaan, että Boltsien kysyntä on todella kovaa. Muutama päivä sitten Prismasta haetut pyörykät onkin jo myyty Arin kaupassa moneen kertaan:

– Niitä on kuule lisää jo haettu monta kertaa, Ari nauraa.

– Ässähän hienosti kommentoi, että voivat toimittaa myös kotiinkuljetuksella. Siihen en nyt kuitenkaan lähde, että takaovelle tulee osuuskaupan auto, hän virnuilee. 

Sivumaku-blogin resepti: Boltsi-gnocchi -paistos

***

Testaa kotona: Juurespannaripihvit

6:06

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja