Suomen Joutsassa valmistettu cheddarjuusto noteerattiin kansainvälisessä juustokilpailussa.
World Cheese Awards rankkasi jälleen kerran maailman parhaat juustot. Kansainväliseen jättikilpailuun otti tänä vuonna osaa 4079 juustoa yli 40 maasta ja viideltä mantereelta.
Jos kuva ei näy, katso se täältä.
Maailman parhaimmaksi juustoksi valittiin espanjalaisen Quesos y Besos (suom. juustoa ja suukkoja) -artesaanivalmistajan Olavidia-vuohenjuusto. Toiseksi sijoittui ranskalainen pehmeä Marc de Bourgogne -juusto Fromagerie Berthautilta.
CNN:n mukaan brittituomari Jason Hinds ylisti vuolaasti voittajajuustoa täyteläiseksi ja vietteleväksi. Hindsin mukaan juusto oli ihanan kermainen ja sen maku oli pyöreä sekä lämmin.
– Halusin vain mennä sänkyyn sen kanssa, Hinds kuvaili.


