Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maailman paras pihvi -kilpailusta kultamitali suomalaiselle lihalle: "Loistava menestys!"

Maailman paras pihvi on tänä vuonna puolalainen ulkofilee.
Maailman paras pihvi on tänä vuonna puolalainen ulkofilee.Shutterstock
Julkaistu 11.07.2017 12:36

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Puolalainen APB Polandin ulkofileepihvi on nimetty maailman parhaaksi pihviksi kolmatta kertaa järjestettävissä World Steak Challenge -kilpailuissa. Myös suomalainen liha menestyi kisassa kultamitalin arvoisesti!

Viljalla ruokitun, limousinkarjan ulkofileestä valmistettu pihvi on valittu maailman parhaaksi kansainvälisessä kilpailuissa Lontoossa. World Steak Challenge -pihvikilpailuun osallistui tänä vuonna yhteensä 120 pihviä 17 eri maasta ja 25 eri liharodusta.  

Parhaan fileen tittelin nappasivat viime vuoden pihvivoittajat Australian Jack’s Creekista. Heidän lihansa oli ruoholla ruokittua angushärkää. Puolalainen ABP Poland -tiimi voitti myös parhaiden rib eye -välikyljysten palkinnon.

Kilpailun tuomaristo koostuu joukosta kansainvälisiä liha-alan ammattilaisia. Mukana on niin lihanleikkaajia, huippukokkeja kuin lihaan erikoistuneita toimittajia. Ruokasivusto Fine Dining Lovers kuitenkin muistuttaa, että kilpailussa ei ollut mukana yhtään lihaa esimerkiksi Japanista. Monen pihvinystävän mielestä maailman parhaat lihat tulevat juuri sieltä.

Myös suomalainen liha voitti kultaa

Kilpailussa jaettiin yhteensä 17 kultamitalia ja voittajien joukkoon ylsi myös yksi suomalainen liha. Tanskalainen lihatukku JN Meat oli mukana kilpailuissa suomalaisella ayrshirenaudan rib eye -välikyljyksellä ja ansaitsi tällä kultamitalin.  JN Meatilla oli kilpailuissa myös muita suomalaisia lihoja, joilla yritys sai hopeaa ja pronssia.

Ayrshire on alun perin Skotlannin Ayrin kreivikunnasta peräisin oleva lypsykarjarotu joka tätä nykyä on myös Suomen yleisin lypsykarjarotu.

Tanskalainen JN Meat tekee yhteistyötä muun muassa suomalaisen Atrian kanssa. Myös kilpailussa menestyneet lihat olivat Atrian toimittamia.

– Minulla on ilo kertoa, että Atria on toimittanut nuo voitokkaat lihat JN Meatille. Saimme eilen tiedon tästä palkinnosta, Atrian viestintäpäällikkö Hanne Kortesoja vahvistaa Makuja.fi:lle. 

JN Meat myy suomalaista lihaa Tanskan markkinoille ja vie tukuittain tuotteita moniin Euroopan maihin, esimerkiksi Espanjaan ja Portugaliin.  Atrian vientijohtaja Esa Mäki kertoo JN Meatin toimitusjohtaja John Nielsenin olevan intohimoinen lihan syöntilaadun arvostaja ja sen vuoksi suomalainen liha päätyi myös mukaan kilpailuun.

– Toimitamme heille noin kaksi kuormallista laadukasta suomalaista lihaa viikossa ja sieltä he valitsivat nyt vielä parhaat palat mukaan kilpailuun. Kuudesta kilpailussa olevasta lihasta viisi palkittiin, Mäki iloitsee.

– Onhän tämä tosi hieno juttu Suomelle. Loistava menestys!

Atrian vientijohtaja Mäen mukaan JN Meat on juuri aloittamassa yhteistyötä Lontooseen. Pian suomalaista lihaa saa siis myös lontoolaisista huippuravintoloista.

Lähteet: Fine Dining Lovers, Worlds Best Steak

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Suomen parasta "pikaruokaa"? Heinolalaisravintolan herkku tunnetaan pian maailmallakinTämä suomalainen pihvi valittiin maailman parhaaksiSuomalainen juusto niitti yllättäen mainetta maailmalla – juustomestari Markku ei meinaa uskoa todeksi: "Todella iso juttu"Marjaana keksi tuotteen, josta povataan seuraavaa ruokakauppahittiä – Jyrki Sukula: "Hämmentävän lähellä ravintolatasoista"Suomalaisesta säilykkeestä kasvoi niin iso hitti, että tuotanto kymmenkertaistetaan – sai nyt myös arvostetun palkinnonMaailman paras pihvi tulee Suomesta! Suomalaiselle lihalle sataa kansainvälistä menestystä
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 11:30
    Jouluruoka

    Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä

  • 08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää