Puolalainen APB Polandin ulkofileepihvi on nimetty maailman parhaaksi pihviksi kolmatta kertaa järjestettävissä World Steak Challenge -kilpailuissa. Myös suomalainen liha menestyi kisassa kultamitalin arvoisesti!
Viljalla ruokitun, limousinkarjan ulkofileestä valmistettu pihvi on valittu maailman parhaaksi kansainvälisessä kilpailuissa Lontoossa. World Steak Challenge -pihvikilpailuun osallistui tänä vuonna yhteensä 120 pihviä 17 eri maasta ja 25 eri liharodusta.
Parhaan fileen tittelin nappasivat viime vuoden pihvivoittajat Australian Jack’s Creekista. Heidän lihansa oli ruoholla ruokittua angushärkää. Puolalainen ABP Poland -tiimi voitti myös parhaiden rib eye -välikyljysten palkinnon.
Kilpailun tuomaristo koostuu joukosta kansainvälisiä liha-alan ammattilaisia. Mukana on niin lihanleikkaajia, huippukokkeja kuin lihaan erikoistuneita toimittajia. Ruokasivusto Fine Dining Lovers kuitenkin muistuttaa, että kilpailussa ei ollut mukana yhtään lihaa esimerkiksi Japanista. Monen pihvinystävän mielestä maailman parhaat lihat tulevat juuri sieltä.
Myös suomalainen liha voitti kultaa
Kilpailussa jaettiin yhteensä 17 kultamitalia ja voittajien joukkoon ylsi myös yksi suomalainen liha. Tanskalainen lihatukku JN Meat oli mukana kilpailuissa suomalaisella ayrshirenaudan rib eye -välikyljyksellä ja ansaitsi tällä kultamitalin. JN Meatilla oli kilpailuissa myös muita suomalaisia lihoja, joilla yritys sai hopeaa ja pronssia.
