Maailman paras pihvi -kilpailusta kultamitali suomalaiselle lihalle: "Loistava menestys!"

pihvi
Maailman paras pihvi on tänä vuonna puolalainen ulkofilee. Shutterstock

Puolalainen APB Polandin ulkofileepihvi on nimetty maailman parhaaksi pihviksi kolmatta kertaa järjestettävissä World Steak Challenge -kilpailuissa. Myös suomalainen liha menestyi kisassa kultamitalin arvoisesti!

Viljalla ruokitun, limousinkarjan ulkofileestä valmistettu pihvi on valittu maailman parhaaksi kansainvälisessä kilpailuissa Lontoossa. World Steak Challenge -pihvikilpailuun osallistui tänä vuonna yhteensä 120 pihviä 17 eri maasta ja 25 eri liharodusta.  

Parhaan fileen tittelin nappasivat viime vuoden pihvivoittajat Australian Jack’s Creekista. Heidän lihansa oli ruoholla ruokittua angushärkää. Puolalainen ABP Poland -tiimi voitti myös parhaiden rib eye -välikyljysten palkinnon.

Kilpailun tuomaristo koostuu joukosta kansainvälisiä liha-alan ammattilaisia. Mukana on niin lihanleikkaajia, huippukokkeja kuin lihaan erikoistuneita toimittajia. Ruokasivusto Fine Dining Lovers kuitenkin muistuttaa, että kilpailussa ei ollut mukana yhtään lihaa esimerkiksi Japanista. Monen pihvinystävän mielestä maailman parhaat lihat tulevat juuri sieltä.

Myös suomalainen liha voitti kultaa

Kilpailussa jaettiin yhteensä 17 kultamitalia ja voittajien joukkoon ylsi myös yksi suomalainen liha. Tanskalainen lihatukku JN Meat oli mukana kilpailuissa suomalaisella ayrshirenaudan rib eye -välikyljyksellä ja ansaitsi tällä kultamitalin.  JN Meatilla oli kilpailuissa myös muita suomalaisia lihoja, joilla yritys sai hopeaa ja pronssia.

Ayrshire on alun perin Skotlannin Ayrin kreivikunnasta peräisin oleva lypsykarjarotu joka tätä nykyä on myös Suomen yleisin lypsykarjarotu.

Tanskalainen JN Meat tekee yhteistyötä muun muassa suomalaisen Atrian kanssa. Myös kilpailussa menestyneet lihat olivat Atrian toimittamia.

– Minulla on ilo kertoa, että Atria on toimittanut nuo voitokkaat lihat JN Meatille. Saimme eilen tiedon tästä palkinnosta, Atrian viestintäpäällikkö Hanne Kortesoja vahvistaa Makuja.fi:lle. 

JN Meat myy suomalaista lihaa Tanskan markkinoille ja vie tukuittain tuotteita moniin Euroopan maihin, esimerkiksi Espanjaan ja Portugaliin.  Atrian vientijohtaja Esa Mäki kertoo JN Meatin toimitusjohtaja John Nielsenin olevan intohimoinen lihan syöntilaadun arvostaja ja sen vuoksi suomalainen liha päätyi myös mukaan kilpailuun.

– Toimitamme heille noin kaksi kuormallista laadukasta suomalaista lihaa viikossa ja sieltä he valitsivat nyt vielä parhaat palat mukaan kilpailuun. Kuudesta kilpailussa olevasta lihasta viisi palkittiin, Mäki iloitsee.

– Onhän tämä tosi hieno juttu Suomelle. Loistava menestys!

Atrian vientijohtaja Mäen mukaan JN Meat on juuri aloittamassa yhteistyötä Lontooseen. Pian suomalaista lihaa saa siis myös lontoolaisista huippuravintoloista.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja