Tämä McDonald's-ateria maksoi turistille 1800 euroa – ministeriltä ei heru sympatiaa Balin matkaajalle: "Siitä jää kiinni"

Australiantulli-McDonald's
Tullikoira Zinta haistoi matkustajan laukusta tullaamattomat McDonald's ruoat. Kuvassa Zinta yhdessä tullivirkailijan kanssa. Australian Tulli

McDonald’sin ruoat tulivat tälle matkustajalle erityisen kalliiksi.

Jos olet joskus seurannut televisiosta Australian tulliviranomaistoiminnasta kertovaa ohjelmaa, olet varmasti tietoinen maan tarkoista elintarviketuontirajoituksista. Matkaajien tullaamattomat ruoat viskataan lentokentillä viivana roskiin ja päälle lätkäistään vielä mojova sakko.

Nyt eräs toinenkin matkaaja on joutunut pulittamaan sievoisen summan matkaeväistään, kertoo CNN. Indonesian Balilta Australian Darwiniin matkannut henkilö kuljetti matkatavaroissaan McDonald’sin ruokia, jotka jäivät tullin haaviin. Muutamia euroja Balilla maksaneille McMuffin-aamiaissämpylöille sekä kinkkucroissantille tuli lopulta hintaa 2663 Australian dollaria eli noin 1800 euroa.

"Minulla ei riitä sympatiaa ihmisille, jotka päättävät olla tottelematta"

CNN:n mukaan tapaus sattui vain muutama päivä sen jälkeen, kun Australiassa oltiin määrätty uusia bioturvallisuussääntöjä Indonesiassa puhjenneiden suu- ja sorkkatautitapausten vuoksi.

Australian maa-, kala- ja metsätalousministeriön mukaan tullikoira Zinta havaitsi tullaamattomat McDonald’s-ruoat matkustajan laukusta.

– Tämä on kallein McDonald’s-ateria ikinä kyseiselle matkustajalle, ministeri Murray Watt toteaa tiedotteessa ja jatkaa vielä:

– Tämä sakko on yhtä arvokas kuin kahdet lennot Baliin, mutta minulla ei riitä sympatiaa ihmisille, jotka päättävät olla tottelematta Australian tiukkoja bioturvallisuuspykäliä. Viimeaikaiset havainnot osoittavat, että siitä jää kiinni.

Myös Suomen Tulli on aiemmin muistuttanut elintarvikkeiden tuontiin liittyvistä rajoituksista. 

Katso myös: Tullin ruokakoira Rico etsii lentoasemalla laittomia elintarvikkeita

Tullin ruokakoira Rico etsii lentoasemalla laittomia elintarvikkeita – Viiden jälkeen kävi tutustumassa hänen työpäiväänsä 2:36
Viiden jälkeen kävi tutustumassa Ricon työpäivään!

Lähde: CNN

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat