Osaatko sinä jo tehdä aidon ja alkuperäisen wieninleikkeen? Tämä klassinen liharuoka kannattaa ottaa omaan ruokarepertuaariin.
Videolla: Ravintolabloggaaja Jarkko asetti tavoitteekseen testata Helsingin jokaista wieninleikettä.
Wieninleike on pihvien aatelia ja itävaltalainen ruokalaji maistuu myös suomalaisille vuodesta toiseen. Se on suosittu annos muu muassa erilaisissa pihviravintoloissa ja huoltamoilla.
Wieninleike on Itävallassa yksi kansallisruoista. Leikkeen hyvän maun salaisuus piilee sen valmistustavassa: wieninleike paneroidaan aina kahdesti ennen paistamista.
– Alkuperäinen wieninleike valmistetaan ohuesta vasikanleikkeestä ja muista lihoista tehtyjä ruokalajeja ei Itävallassa saakaan kutsua nimellä wieninleike. Muualla wieninleike voidaan valmistaa esimerkiksi porsaan tai kalkkunan lihasta, lihavalmistaja Snellmanin sivuilla kerrotaan wieninleikkeestä.
Kari Aihinen: "Parasta darraruokaa ikinä"
Suomessa wieninleikkeen nerokkuutta on ylistänyt muun muassa televisiosta tuttu keittiömestari Kari "Kape" Aihinen. Aihinen neuvoo kirjassaan Kape 24 h (Tammi 2017) , miten valmistuu täydellinen wieninleike.