Tämä kermainen kanapasta on valtavan suosittu: Mielettömän maukas ja nopea arkiruoka, jota sinunkin on testattava!

Pasta Alfredo
Pasta Alfredo on kermainen kanapasta. Shutterstock

Tämä kermainen kanapasta on todellinen arkiruokaklassikko maailmalla. Oletko sinä jo testannut Alfredon kanaa?

"Kanaa Alfredo" on jo vuosikymmeniä vanha kanapastaresepti. Helppo kanaruoka sai alkunsa 1900-luvun alkupuoliskolla roomalaisessa Alfredo-ravintolassa. Tarinan mukaan reseptin kehitteli ravintoloitsija Alfredo di Lelio vuonna 1914. Italialaisessa kanapastassa oli alun perin fettuccine-pastaa, runsaasti voita sekä parmesaanijuustoa.

Kun ruokalaji sitten monen sattuman kautta levisi Yhdysvaltoihin, sen joukkoon lisättiin vielä kermaa. Nykyään Alfredon kana on suosittu italialais-amerikkalainen arkiruokaklassikko. Monet amerikkalaiskaupat myyvät Alfredo-kastiketta valmiina, mutta ruokalaji on niin helppo valmistaa itse, että valmiskastikkeisiin ei kannata sekaantua.

Alfredon kanaa on ylistänyt myös ruokabloggaaja Jani Kinnunen Sivumaku-ruokablogissaan.

– En ymmärrä, miksi Alfredo-pastaa kanalla ei ole nostettu suomalaisten ravintoloiden listalle. Kanapasta on suomalaisten suosikki, samoin kermainen pasta. Tässä lajissa tuota komboa buustataan vielä voilla ja parmesaanilla. Kyseessä on siis rohmuten nautittu unelmalohturuoka tai vähän fiinimmin tarjoiltuna lempeän pehmeä, kaikkien tykkäämä pasta, jota voi helposti tuunata tyylikkäästi suuntaan jos toiseen, Kinnunen kirjoitti blogissaan keväällä 2019.

***

1:00

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja