Pasta Alfredo kolmeen tapaan. Kermainen pasta toimii myös kanalla.

En ymmärrä, miksi Alfredo-pastaa kanalla ei ole nostettu suomalaisten ravintoloiden listalle. Kanapasta on suomalaisten suosikki, samoin kermainen pasta. Tässä lajissa tuota komboa buustataan vielä voilla ja parmesaanilla.

Kyseessä on siis rohmuten nautittu unelmalohturuoka tai vähän fiinimmin tarjoiltuna lempeän pehmeä, kaikkien tykkäämä pasta, jota voi helposti tuunata tyylikkäästi suuntaan jos toiseen.

Alkujaan Fettuccine all’Alfredo on roomalainen pastaklassikko, joka valmistuu vartissa. Sen kehitti tarinan mukaan vuonna 1914 roomalainen ravintoloitsija Alfredo Di Lelio miettiessään raskaana olevalle vaimolleen ruokaa, jota ruokahalunsa menettänyt nainen ei voisi vastustaa. Voin, kerman ja parmesaanin kombo hoiti homman. Toiminee siihenkin tarkoitukseen myös tänä päivänä.

Itse asiassa, olen tehnyt kana-Alfredo-pastaa useamman kerran eri tavoilla ja kerään tähän kolme parasta.
• Ensimmäinen on perinteinen versio ilman kanaa, tosin sitruunalla raikastettuna. Sellainen lakto-ovo-vegetaristin kostea uni.


• Kolmas tapa on muuntaa laji tyylikkääksi "makaronilaatikoksi". Kaikki sekaisin, juustoa päälle, uuniin ja viimeistellään grillivastuksen alla. Resepti alla.

Mis sie tarvitset oikei hyvvää kermaista kanapastaa, täs siul on kolme sellasta.

Kana-Alfredo-pastavuoka
6-8 hlölle
400-500 g broilerinfileetä, siivutettuna
1 sipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
5 dl kermaa
1 dl kanalientä
2 sitruunan raastettu kuori
2 sitruunan mehu
500 g pastaa (esim. penne, fusilli, gnocchi)
1/2 puskaa lehtipersiljaa, hienonnettuna
3 dl parmesaania, raastettuna
1 pallo mozzarellaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Laita pastavesi kuumenemaan. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lorauta pohjalle öljyä. Ruskista molemmin puolin, melkein kypsäksi. Nosta fileet sivuun ja pilko palasiksi.
Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen. Mausta pastavesi suolalla (1 rkl / litra). Anna suolan liueta ja keitä pasta al denteksi ohjeen mukaan. Valuta pasta.

Laske pannun lämpöä keskikuumaksi. Lorauta pohjalle öljyä ja lisää sipuli. Kuullota muutama minuutti ja lisää valkosipuli. Kuullota minuutti ja lisää mukaan sitruunamehu ja -kuoriraaste. Kiehauta, anna poreilla hetki ja lisää mukaan pasta, broileripalat, 2 dl parmesaaniraastetta ja puolet persiljasta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita ja kaada ruoka uunivuokaan. Revi mozzarellapallo soiroiksi päälle ja levitä loput parmesaanit pinnalle. Laita uuniin 10 minuutiksi. Käännä sen jälkeen grillivastukset päälle ja paahda pintaan kauniin kullanruskea väri. Ota vuoka uunista, annostele lautasille, ripottele pinnalle persiljaa ja nauti.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat