Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pasta Alfredo kolmeen tapaan. Kermainen pasta toimii myös kanalla.

Julkaistu 10.04.2019 22:43

En ymmärrä, miksi Alfredo-pastaa kanalla ei ole nostettu suomalaisten ravintoloiden listalle. Kanapasta on suomalaisten suosikki, samoin kermainen pasta. Tässä lajissa tuota komboa buustataan vielä voilla ja parmesaanilla.

Kyseessä on siis rohmuten nautittu unelmalohturuoka tai vähän fiinimmin tarjoiltuna lempeän pehmeä, kaikkien tykkäämä pasta, jota voi helposti tuunata tyylikkäästi suuntaan jos toiseen.

Alkujaan Fettuccine all’Alfredo on roomalainen pastaklassikko, joka valmistuu vartissa. Sen kehitti tarinan mukaan vuonna 1914 roomalainen ravintoloitsija Alfredo Di Lelio miettiessään raskaana olevalle vaimolleen ruokaa, jota ruokahalunsa menettänyt nainen ei voisi vastustaa. Voin, kerman ja parmesaanin kombo hoiti homman. Toiminee siihenkin tarkoitukseen myös tänä päivänä.

Itse asiassa, olen tehnyt kana-Alfredo-pastaa useamman kerran eri tavoilla ja kerään tähän kolme parasta.
• Ensimmäinen on perinteinen versio ilman kanaa, tosin sitruunalla raikastettuna. Sellainen lakto-ovo-vegetaristin kostea uni.

• Toinen tyyli on kääritty rullaan ja täytetty cannelloni-tyyliin.

• Kolmas tapa on muuntaa laji tyylikkääksi "makaronilaatikoksi". Kaikki sekaisin, juustoa päälle, uuniin ja viimeistellään grillivastuksen alla. Resepti alla.

Mis sie tarvitset oikei hyvvää kermaista kanapastaa, täs siul on kolme sellasta.

Kana-Alfredo-pastavuoka
6-8 hlölle
400-500 g broilerinfileetä, siivutettuna
1 sipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
5 dl kermaa
1 dl kanalientä
2 sitruunan raastettu kuori
2 sitruunan mehu
500 g pastaa (esim. penne, fusilli, gnocchi)
1/2 puskaa lehtipersiljaa, hienonnettuna
3 dl parmesaania, raastettuna
1 pallo mozzarellaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Laita pastavesi kuumenemaan. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lorauta pohjalle öljyä. Ruskista molemmin puolin, melkein kypsäksi. Nosta fileet sivuun ja pilko palasiksi.
Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen. Mausta pastavesi suolalla (1 rkl / litra). Anna suolan liueta ja keitä pasta al denteksi ohjeen mukaan. Valuta pasta.

Laske pannun lämpöä keskikuumaksi. Lorauta pohjalle öljyä ja lisää sipuli. Kuullota muutama minuutti ja lisää valkosipuli. Kuullota minuutti ja lisää mukaan sitruunamehu ja -kuoriraaste. Kiehauta, anna poreilla hetki ja lisää mukaan pasta, broileripalat, 2 dl parmesaaniraastetta ja puolet persiljasta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita ja kaada ruoka uunivuokaan. Revi mozzarellapallo soiroiksi päälle ja levitä loput parmesaanit pinnalle. Laita uuniin 10 minuutiksi. Käännä sen jälkeen grillivastukset päälle ja paahda pintaan kauniin kullanruskea väri. Ota vuoka uunista, annostele lautasille, ripottele pinnalle persiljaa ja nauti.

Lisää aiheesta:

Pastitsio – kreikkalainen ”makaronilaatikko”Saag Paneer - intialainen pinaatti-parsakaalikastike juustolla Pastaklassikko: Cacio e PepeSitruunainen Pasta Alfredo - nopea ja maukas klassikkoPollo alla Parmigiana - parmesaanikanaPasta alla Norma - eteläitalialainen klassikko
pastareseptipastareseptikanapastabroileribroileriruokakanaruokaitalialainen

Tuoreimmat aiheesta

pasta
  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 29.11.201909:11
    italialainen

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle

  • 22.11.201909:21
    talviruoka

    Pastaa linsseillä – jumalattoman hyvä ja syvä talviruoka

  • 04.11.201913:50
    simpukat

    Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdä

  • 09.10.201917:50
    italialainen

    Avoin lasagne jokiravunpyrstöillä