Tämä helppo perunaohje on valtava hitti Suomessa – nyt viimeistään kannattaa testata!

1:57 Näin teet hasselbackan perunat

Oletko sinäkin jo leiponut perunarieskoja? Perunarieskat olivat yksi vuoden 2020 haetuimmista resepteistä. 

Videolla toinen pottuohje: Joko testasit hasselbackan perunat?

Poikkeuksellinen koronavuosi sai suomalaiset innostumaan kodeissaan muun muassa leivonnasta. MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivustolla vuoden 2020 leivontareseptihittejä olivat muun muassa pataleipä sekä Maisemakahvilan raparperipiirakka.

Googlen hakutilastojen perusteella poikkeuksellinen haettu resepti oli viime keväänä myös perunarieskat. Tämä useimmiten perunamuusin jämistä helposti valmistuva leipäherkku kasvatti suosiotaan huimasti vuoteen 2019 verrattuna. Perunarieskoja haettiin Googlesta pelkästään maalis-huhtikuun aikana kymmeniätuhansia kertoja.

Perunarieskat ylijääneestä muusista

Perunarieskat ovat siitä näppärä leivonnainen, että niiden valmistamiseen voi käyttää tähteitä. Rieskojen taikinassa hyödynnetään usein ylijäänyttä perunamuusia. Täydellisten perunarieskojen resepti löytyy muun muassa Sanna Mansikkamäen suositusta Peruna-keittokirjasta. Mansikkamäen Peruna-kirja valittiin vuoden kotimaiseksi keittokirjaksi 2019.

– Perunarieskojen valmistus on niin helppoa. Tässä on ohje, joka palkitsee tekijänsä joka kerta. Lämmintä perunarieskaa ei voita mikään, Mansikkamäki hehkuttaa kirjassaan.

Peruna-keittokirjasta ilmestyi keväällä 2020 uusi, laajennettu painos. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja