Keitot ovat loistavaa lohturuokaa kylmään ja pimeään vuodenaikaan, mutta tätä lohturuokaa syömällä voi poikkeuksellisesti jopa laihtua.
Keitto on täyttävää ja silti suhteellisen vähän energiaa sisältävää ruokaa. Jos on syönyt pitkään tuhteja ruokia tai viikonloppu on lipsunut ylensyönniksi, keitto on terveellinen ja herkullinen tapa tasapainottaa raskasta oloa.
– Se antaa ruoansulatusjärjestelmällesi mahdollisuuden käynnistyä uudelleen ja poistaa turvotusta, laillistettu ravitsemusterapeutti Robin Foroutan sanoo CNN:n mukaan.
Silavat sulavat sopalla
Säännöllinen keittojen syöminen voi auttaa myös karistamaan kiloja. Useiden tutkimusten mukaan keiton syöminen ennen ateriaa tuo kylläisyyden tunnetta, minkä vuoksi ihminen syö vähemmän kaloreita koko aterialla.
Muutaman vuoden ajan laihduttajat ovatkin hehkuttaneet sosiaalisessa mediassa ”soppailua” eli keittojen lisäämistä ruokavalioon.
Veteen sitoutunut ruoka hidastaa mahalaukun tyhjentymistä, minkä vuoksi se pysyy täytenä pidempään. Lisäksi keiton vesi lisää aterian painoa ja määrää ilman ylimääräisiä kaloreita, mikä auttaa tyydyttämään nälän. Toisin kuin esimerkiksi mehuihin perustuva dieetti, ”soppailu” ei aiheuta verensokerin heilahteluja, sillä keitot eivät tyypillisesti sisällä paljoa sokeria.
