Ville kokkasi tyttöystävälleen Hannalle herkullista sosekeittoa ja yllättyi ruokalajin helppoudesta ja edullisuudesta.
Kuten jo aiemmin lokakuussa kerroimme, sosekeitot ovat mahtavaa syysruokaa. Ne valmistuvat sesongin raaka-aineista nopeasti ja helposti. Tämän onnellisen havainnon teki myös MTV:n Makuja.fi-ruokasivuston lukija Ville, joka päätti tällä viikolla testata ensimmäistä kertaa purjo-perunasosekeiton valmistamista.
– Olin sikaillut viikon lomalla ja piti keksiä jotain kevyempää syötävää. Oli nälkä, eikä saanut syödä pizzaa, Ville kertoo MTV:lle.
Kun Ville lokakuun alussa lomaili yhdessä tyttöystävänsä Hannan kanssa Kreikassa, hotellissa oli joka ilta illallisella tarjolla erilaisia sosekeittoja. Hannan suosikiksi reissussa muodostui hotellin valkosipulisosekeitto, jonka ruoanlaittoa ja tyttöystäväänsä rakastava Ville sitten halusi toteuttaa kotikeittiössään omaan tyyliinsä.
– Törmäsin netissä sipulisosekeiton reseptiin, jossa oli myös purjoa ja perunaa. Muokkasin vähän ohjetta ja lisäsin runsaasti valkosipulia. Keittoon meni kuusi valkosipulinkynttä. Persiljan unohdin ostaa, mutta ei keitto sitä kaivannutkaan.
Purjo-perunasosekeitto yllätti positiivisesti
Ville yllättyi erityisesti siitä, että sosekeiton raaka-aineet olivat superedullisia. Kaupassa meni alle 8 euroa ja esimerkiksi kasvisfondia jää seuraavaankin kokkauskertaan.
