Ikaalisten kylpylän keittiöpäällikkö Aki Koivuniemi heittää lusikkansa soppaan ajankohtaisesta aiheesta: hotellien runsaista aamiaisbuffeteista ja niistä aiheutuvasta hävikistä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.
Kerroimme syyskuussa koomikko Iikka Kiven Facebook-avautumisesta koskien hotellien runsaita aamiasbuffetteja. Kivi kirjoitti, ettei voi ymmärtää, miksi suomalaisissa hotelleissa on tarjolla niin paljon ruokaa, koska se johtaa väistämättä hävikin syntymiseen.
– Sata erilaista syötävää, pekonin määrä mitataan laareina, hälinän hälvettyä pöydät täynnä puoleksi purtuja annoksia – kuin paikalle olisi pyyhältänyt heinäsirkkalauma, joka ei työstressinsä takia malta pysähtyä edes syömään kunnolla, Kivi totesi päivityksessään.
Kivi tarkensi syyskuussa MTV:lle, että hänen alkuperäinen Facebook-kirjoituksensa syyllisti ehkä liikaakin hotellialan ihmisiä. Monet toivat päivityksen kommenttikentässä esiin, että vastuu on myös asiakkaalla. Eräs ravintola-alan työntekijä kirjoitti, että keittiön puolelta ei tule puoliakaan niin paljon jätettä kuin asiakkaiden lautasilta.
– Mielestäni vastuu on kyllä suurimmaksi osaksi aikuisten ihmisten, jotka eivät ilmeisesti tiedä paljon jaksavat syödä. Onko sitä croissanttia pakko voidella ja täyttää, jos siitä syö vaan yhden haukkauksen? Tai ottaa kahvia, jos juo vaan suullisen? Kyllä pitäisi aikuisten ihmisten tietää omat rajansa, niin ruokailuun kulutetussa ajassa kuin oman vatsalaukun vetävyydessä. Ei ole ravintoloiden vika jos asiakas ei osaa annostella itselleen ruokaa järjellistä annosta, Kivi totesi.