Tältä näyttää oikeasti puoli kiloa kasviksia päivässä – punnitsimme neljä erilaista vaihtoehtoa

Tältä näyttää puoli kiloa vihanneksia, hedelmiä ja marjoja 1:26 Tältä näyttää puoli kiloa vihanneksia, hedelmiä ja marjoja
Tältä käytännössä näyttää päivän aikana kertyvä puoli kiloa vihanneksia, hedelmiä ja marjoja.

Tuntuuko mahdottomalta syödä puoli kiloa kasviksia päivässä? Testasimme, miten helposti määrä oikeastaan täyttyy.

Puoli kiloa päivässä...” -rallatus on varmasti syöpynyt jokaisen suomalaisen aivoihin. Kaikki kyllä tietävät, että suuhunsa pitäisi siis pistellä päivittäin puolen kilon edestä vihanneksia, hedelmiä sekä marjoja, mutta aina se ei ihan toteudu.

500 grammaa saattaa kuulostaa paljolta, varsinkin jos sen ajattelee olevan 5–6 kourallista, mutta määrä tulee täyteen yllättävän helposti ja nopeasti.

Punnitsimme yllä olevalla videolla erilaisia yhdistelmiä, jotka koostuvat erilaisista vihanneksista, hedelmistä ja marjoista, mutta määrät eivät todellakaan päätä huimaa.

Jos jokaiseen ateriaan sisällytyttää edes pienen määrän kasviksia, marjoja tai hedelmiä, viidensadan gramman maaginen rajapyykki ylittyy helposti.

Huomattuaan kuinka pieni määrä puoli kiloa lopulta on, kannattaa panostaa myös vihannesten, hedelmien ja marjojen monipuolisuuteen.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.