Nakkikikka-Samulilla on takataskussaan toinenkin vinkki: "Kökkömöölösmoothie" on helpoin tapa syödä puoli kiloa kasviksia yhdeltä istumalta

1:06 Estääkö vesi avokadoa tummumasta? Testasimme somea kohauttaneen niksin yllä olevalla videolla!

Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa tällä kertaa, miten saa syötyä helposti puoli kiloa kasviksia lähes yhdeltä istumalta.

Videolla testataan suosittu avokadoniksi. Toimiiko se?

Kerroimme marraskuussa Satokausikalenterin perustajan Samuli Karjulan näppärästä nakkikikasta. Samulin nerokkaan niksin avulla sinun ei tarvitse enää pilkkoa nakkeja yksitellen leikkuulaudalla, vaan voit tehdä sen nakkien omassa paketissa. Nakkikikka on loistava erityisesti silloin, jos perheessä sattuu olemaan lemmikkieläimenä vaikkapa nakeille perso koira.

– Koira on ihan hajalla, kun ei enää tipu nakinpaloja lattialle leikkuulaudalta, Samuli kertoi MTV:lle aiemmin.

Puoli kiloa kasviksia yhdessä dipissä

FinRavinto 2017 -tutkimuksesta selviää, että Suomessa vain 14 prosenttia miehistä ja 22 prosenttia naisista syö suositusten mukaisesti puoli kiloa kasviksia päivässä. Luvut ovat huolestuttavia, sillä kasviksia syömällä tekee palveluksen sekä itselleen, että ympäristölle. Satokausikalenterin missiona onkin kasvisten kulutuksen edistäminen ja monipuolistaminen. Yhtenä työkaluna toimii vuosittain julkaistava huippusuosittu Satokausikalenteri -seinäkalenteri.

Nakkikikka-Samulilla on kuitenkin takataskussaan myös toinen vinkki, joka ei tällä kertaa liity nakkeihin. Kasvisten puolestapuhujana tunnettu Samuli nimittäin vinkkaa reseptin, jonka avulla saa syötyä päivän suositellun kasvismäärän yhdeltä istumalta.

– Se on helpoin tapa syödä puoli kiloa kasviksia, Samuli sanoo.

Kyseessä on guacamoletyylinen avokadodippi, jonka voi nautiskella perinteiseen tyyliin vaikkapa nachojen kanssa. Samuli kutsuu reseptiä leikkisästi nimellä "kökkömöölösmoothie", koska ainekset sekoitetaan tehosekoitimessa, eikä dippi ole virallisesti guacamolea. Termi "kökkömöölö" tulee siis guacamole-nimestä. Kasviksia tähän reseptiin uppoaa reippaasti yli puoli kiloa. 

Testaa sinäkin!


Samulin "kökkömöölösmoothie" eli avokadodippi

2 avokadoa (300 g)
1 rs kotimaisia kirsikkatomaatteja (200 g)
2 valkosipulinkynttä (30 g)
1 punasipuli (70 g)
1 pnt korianteria 
2 chiliä
½ dl limen mehua

Laita ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Mausta suolalla. Narauta nachopussi auki ja lapioi suuhun.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja