Tällaisen ruokavaraston helsinkiläinen Jenni hankki jo 11 päivää sitten: "Minut leimattiin suurin piirtein kylähulluksi, nyt samaiset ihmiset tappelevat Prisman käytävillä vessapapereista"

6:14 MTV vieraili helsinkiläisasunnossa, jossa on mittava ruokavarasto koronan takia - moni pöyristyi tunnetun ruokabloggarin tempauksesta

MTV Uutiset kertoi jo maaliskuun alkupuolella helsinkiläisen ruokabloggaaja Jenni Häyrisen mittavasta ruokavarastosta, jonka hän hankki koronan vuoksi. Vielä kymmenen päivää sitten Jenniä pidettiin ainakin nettikommentoijien toimesta lähinnä hulluna, mutta nyt samaiset ihmiset tappelevat ruokabloggaajan mukaan vessapaperista supermarketeissa

– Vielä viikko sitten minut leimattiin suurin piirtein kylähulluksi kotivarani takia. Nyt samaiset ihmiset tappelevat Prisman käytävillä vessapapereista, ruokabloggaaja Jenni Häyrinen kirjoittaa Liemessä-blogissaan.

Jenni varautui koronavirusepidemiaan hyvissä ajoin maaliskuun alkupuolella ostamalla kunnon kotivaran elintarvikkeita. Jennin kotivarasta kirjoittivat tuolloin useat mediat ja MTV Uutiset Live vieraili myös Jennin kotona kotivaraan tutustumassa.


–  Osa ihmisistä reagoi tähän todella vahvasti, että minä olin lähtenyt hyvissä ajoin valmistautumaan asiaan. Nämä ihmiset pitivät hysteerisenä, vaikka itselleni se toi mielenrauhaa, että ei tarvitse rynnätä sitten ruokakauppaan, kun muut sen tekevät. Kotivarasta oli heti hyötyä, sillä olin viime viikon flunssassa kotona etätöissä, Jenni kertoo nyt MTV:lle

Jenni piti jo tuolloin ja pitää edelleen varautumista järkevänä. Perheen molemmat lapset jäivät nyt kotiin, joten kotivaralle on jälleen käyttöä: lapsille on tehtävä viisi ateriaa päivässä. 

– Kyllä se (kotivara) on helpottanut tätä, kun miehenikin on pitänyt järjestellä etätöitä. Ei ole ensimmäsienä tarvinut miettiä, että mitä tänään syötäisiin tai mistä tilattaisiin ruokaa. En tosin usko, että ruoka tai vessapaperi on loppumassa kaupoista. Tilapäisesti saattaa olla jotkut tuotteet loppu, kun ihmiset ostavat niitä nyt yhtä aikaa. 

Päivä kerrallaan, ruoanlaitosta ja yhdessäolosta nauttien

Jenni aikoo täydetään kotivaraansa muun muassa kauppojen ostoskassipalveluja hyödyntäen. Hän uskoo, että ihmisillä on nyt entistä enemmän käyttöä arjen hyville resepteille, joten Jennin blogissa tullaan nyt näkemään arkiruokareseptivinkkejä. Nyt Jenni esimerkiksi julkaisi blogissaan kotivaralasagnereseptin. 

–   Pyöräytin Ikeasta ostettuun megavuokaan kotivaralasagnen. Porkkanalasagne piilottaa sisäänsä porkkanaraastetta, joka mehevöittää ihanasti. Kotivarassani nimittäin löytyy useampi pussillinen porkkanaa. Lasagnen tomaattikastikkeen maustoin kauppojen pakastealtaasta löytyvällä pakastebasilikalla. Mozzarelloja olin varannut jääkaappiin alunperin pizzaa varten, mutta upposivat nyt tähän, Jenni kuvailee blogissaan lasagnereseptiä.

Jenni yrittää löytää tilanteesta myös jotain positiivista: vaikka fiilikset vaihtelevat ja kaikilla on paljon huolta ilmassa, on edettävä päivä kerrallaan ja nautittava arjen pienistä iloista. 

– Nyt on jotenkin entistä tärkeämpää kommunikoida ihmisten kanssa, vaikka sitten sähköisesti, ja jakaa arjen fiiliksiä. Mietitään myös positiivisia asioita, eikä vaivuta epätoivoon. Ruoanlaitosta ja lasten kanssa yhdessäolosta voi iloita.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja