Tällä idealla hurmaat takuuvarmasti jouluvieraat – Susanna taikoi häikäiseviä macaron-joulukuusia

0:55 Koukuttavat piparipalat – näin valmistat joulun helpoimman jälkkärin

Susanna, 33, leipoi takuuvarman joulupöydän kruunun, joka saa vieraiden suut loksahtamaan auki.

Macaron-leivokset ovat makeita marenkileivonnaisia. Vantaalla asuva Susanna Valkonen halusi leipoa niistä jotain jouluista, ja hän saikin idean macaron-joulukuusista.

”Jouluinen isosisko”

Susanna oli kesällä leiponut prinsessa-leivoksen macaroneista. Nyt joulun alla hän ajatteli tehdä kuusiversion kesän luomuksesta.

– Siitä syntyikin prinsessa-leivoksen jouluinen isosisko! Susanna kertoo MTV Uutisille

– En ollut aikaisemmin ajatellutkaan, että macaroneista voisi leipoa joulukuusia. Idea syntyi siinä hetkessä, mutta myöhemmin huomasin Instagramissa, että moni muukin on leiponut vastaavanlaisia kuusia.

Susanna etsi ensin erikokoisia pyöreitä lautasia keittiöstään ja piirsi niiden avulla mallit leivinpaperille. Sen jälkeen Susanna valmisti isoja macaroneja italialaista metodia noudattaen, paistoi leivokset ja alkoi täyttää kuusia.

Macaronien väliin tuli sitruunatahnaa sekä oikeita vadelmia. 

– Pursotin reunaan voikreemiä, niin se näytti kauniimmalta. Laitoin kakkuun koristeeksi karkkikeppejä, ja minulla oli jäänyt yli eräästä talvikakusta lumihiutaleita. Päälle tein vielä sokerimassasta tähden.

Kommenteista hyvä mieli

Susanna vei kuuset työpaikalleen pikkujouluihin. Hänen mukaansa kuuset saivat paljon positiivista palautetta ja maistuivat hyvältä. Susanna jakoi kuvat kuusista myös Facebookin suositussa jouluryhmässä ja sai paljon ylistäviä kommentteja.

– Palaute tuntui tosi ihanalta, tuli hirveästi ihania kommentteja. Tuli niin hyvä mieli!

Susanna kertoo, että hän on saanut positiivista palautetta myös Instagram-tilillään. Sosiaalisen median kautta Susanna on löytänyt paljon inspiraatiota leipomiseen, ja seuraavaksi hän aikoo testata, miltä kuuset näyttäisivät valkoisina tai vaaleanpunaisina.

– Lisäksi voisi myös kokeilla miltä macaronit näyttäisivät, jos niistä leipoisi kuusen mallisia.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja