Kreikkalaiset paistetut perunat

Paistetut perunat
Paistettuja perunoita. Kuva: Shutterstock Shutterstock

The New York Times esittelee kreikkalaisen perunareseptin, jossa potuista saa simppelillä tavalla uunissa valmistamalla täydellisen makuisia. Klassiset kreikkalaiset perunat paistetaan uunissa oliiviöljyssä, sitruunamehussa ja kanaliemessä.

  • Aktiivinen valmistusaika: 15min
  • Kokonaisvalmistusaika: 1h 10min
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 1,25 dl kanalientä (tai vettä)
  • 1,25 dl oliiviöljyä
  • 1,25 dl sitruunan mehua (3-4 sitruunaa)
  • 1 rkl suolaa
  • 1,5 kg perunaa lohkottuna (Yukon gold, rosamunda, puikulaperuna)
  • (1 rkl oreganoa)
  • sormisuolaa ja mustapippuria tarjoiluun

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Yhdistä isossa reunallisessa uunivuoassa kanaliemi, oliiviöljy, sitruunamehu ja suola.
  3. Pilko pestyt perunat lohkoiksi. Laita lohkotut perunat vuokaan ja pyörittele nesteessä. Asettele perunat leikkauspinta alaspäin vierekkäin. Ripottele päälle oreganoa halutessasi.
  4. Paista perunoita noin 50-60 minuuttia uunnissa, kunnes ne ovat kypsiä ja päältä paahtuneita. Kääntele paistamisen puolessa välissä. Ripottele päälle mustapippuria ja sormisuolaa. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja