Kreikkalaiset paistetut perunat

Paistetut perunat
Paistettuja perunoita. Kuva: Shutterstock Shutterstock

The New York Times esittelee kreikkalaisen perunareseptin, jossa potuista saa simppelillä tavalla uunissa valmistamalla täydellisen makuisia. Klassiset kreikkalaiset perunat paistetaan uunissa oliiviöljyssä, sitruunamehussa ja kanaliemessä.

  • Aktiivinen valmistusaika: 15min
  • Kokonaisvalmistusaika: 1h 10min
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 1,25 dl kanalientä (tai vettä)
  • 1,25 dl oliiviöljyä
  • 1,25 dl sitruunan mehua (3-4 sitruunaa)
  • 1 rkl suolaa
  • 1,5 kg perunaa lohkottuna (Yukon gold, rosamunda, puikulaperuna)
  • (1 rkl oreganoa)
  • sormisuolaa ja mustapippuria tarjoiluun

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Yhdistä isossa reunallisessa uunivuoassa kanaliemi, oliiviöljy, sitruunamehu ja suola.
  3. Pilko pestyt perunat lohkoiksi. Laita lohkotut perunat vuokaan ja pyörittele nesteessä. Asettele perunat leikkauspinta alaspäin vierekkäin. Ripottele päälle oreganoa halutessasi.
  4. Paista perunoita noin 50-60 minuuttia uunnissa, kunnes ne ovat kypsiä ja päältä paahtuneita. Kääntele paistamisen puolessa välissä. Ripottele päälle mustapippuria ja sormisuolaa. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!