Taffelilta uusi versio juustonaksuista: "Meiltä on jo pitkään pyydetty"

juustonaksut
Juustonaksujen valikoima laajenee kaupoissa. MTV

Elintarvikevalmistajat ovat viime vuosina satsanneet entistä enemmän myös vegaaniseen tuotevalikoimaan. Nyt Taffel on tuomassa suosikkinaksuistaan uuden version.

Ruokakauppojen herkkuhyllyihin lanseerataan vuosittain erilaisia uutuustuotteita. Kerroimme keväällä ja loppukesästä muun muassa jäätelö-, karkki- ja suklaauutuuksista. Näiden tuotteiden joukosta löytyi myös enenevissä määrin vegaanisia vaihtoehtoja, kuten Fazerin kaurapohjaista suklaata ja vegaanista Kolmen Kaverin jäätelöä.

Katso myös video: Tiesitkö? Näin dippijauhe pitäisi sekoittaa kermaviiliin: "Miksi en ollut tajunnut tätä aiemmin?" Juttu jatkuu videon alla.

Tiesitkö? Näin dippijauhe pitäisi sekoittaa kermaviiliin:"Miksi en ollut tajunnut tätä aiemmin?" 0:27
Tiesitkö tätä dipinsekoituskikkaa?

Uudet juustonaksut vegaanisia ja gluteenittomia

Juustonaksujen valikoima on laajentunut viime aikoina myös muilta osin. Sipsivalmistaja Estrellan hittituoteeksi ovat nousseet muun muassa linsseistä valmitetut juustonaksut.

Lue lisää: Suomen suosituimmat sipsit 2021 – nämä viedään nyt erityisesti käsistä: "Myydään parhaimmillaan satoja tuhansia kuukaudessa"

Nyt Taffel on päättänyt lanseerata vegaanisen version legendaarisista naksuistaan.

– Perinteiset juustonaksut ovat yksi ikisuosikkituotteista ja kiinnostavat kuluttajia. Kasvavan vegaanitrendin myötä meiltä on jo pitkään pyydetty vegaanista vastaavaa tuotetta. Lisäksi meiltä on toivottu laktoosittomia juustonaksuja, Taffelin omistavan Orklan Suomen viestintäjohtaja Nina Olin kertoo.

Loka-marraskuun vaihteessa kauppoihin tuleekin vegaaninen ZuustoSnacks, joka on kehitetty Taffelin ruotsalaisen sisaryrityksen OLW:n toimesta. Naksut ovat myös laktoosittomia ja gluteenittomia.

Naksuhyllyiltä löytyvät tällä hetkellä jo Oikia-brändin vegaaniset kaura-vuustonaksut. Taffelin versiot valmistetaan kauran sijaan maissista.

Miltä ne maistuvat?

Olinin mukaan vegaaniset juustonaksut eivät maistu ihan samoilta kuin alkuperäiset, mutta Taffelilla uskotaan silti niiden menestykseen. Tuotemaistatuksissa ihmiset ovat kehuneet niitä jopa alkuperäisiä versioita paremmiksi.

– Olemme aika varmoja siitä, että myös tästä tulee suosittu tuote perinteisen juustonaksun rinnalle. 

Naksujen tarkka resepti on salainen, mutta juuston makua on tavoiteltu erilaisin maustein ja aromein.

Sipsifaneja saattaa kiinnostaa myös parina edellisenä vuotena suursuosioon nousseiden sipsijoulukalenterien kohtalo. Niitä ei Olinin mukaan ole tälle kaudelle tulossa myyntiin. Sen sijaan yritys aikoo laajentaa fanipuotinsa valikoimaa.

Katso myös video: Oletko aina syönyt Pringlesejä väärin? Helppo kikka näyttää, miten sipsit saa ehjinä ulos Pringles-purkista

Oletko aina syönyt Pringlesejä väärin? 0:41
Näin Pringlesit kannattaa syödä!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!