Taas lähti töpseli irti marketissa sähkön säästön nimissä – nyt kohteina K-18-tuotteet

2:50 Energiateollisuuden energiantuotantojohtaja Jari Kostama kommentoi Muista säästä sähköä -tietoiskua
Katso myös: Energiateollisuuden energiantuotantojohtaja Jari Kostama kommentoi Muista säästä sähköä -tietoiskua

Helsinkiläisessä K-Supermarket Vuosaaressa on päätetty osallistua  energiasäästötalkoisiin sammuttamalla sähköt alkoholijuomakaapeista. Kauppiaan mukaan asiakaspalaute on ollut pelkästään myönteistä.

Helsinkiläinen K-kauppias Sasu Hamina liittyi tempauksellaan samaan joukkoon muun muassa jyväskyläläisen ruokakauppiaan Harri Minkkisen kanssa. MTV Uutiset kertoi aiemmin tässä kuussa Minkkisen vetäneen kaupassaan piuhat irti juomakaapeista säästääkseen sähköä. 

– Alkoholijuomien ei tarvitse talvea kohti mentäessä olla niin kylmiä (kuin kesällä), eli kaapeista otettiin meillä suoraan töpselit pois seinästä, Hamina perustelee.

Haminan mukaan hänen Vuosaaren liikkeessään on lisäksi vähennetty valaistusta ja tarkastettu kylmähyllyjen lämpötila ”mahdollisimman optimaaliseksi”.

– Ei ole menty minimiin, vaan kullekin tuotteelle sopivaan lämpötilaan.

Palaute pelkästään myönteistä

Hamina kertoo asiakkaiden suhtautuneen energiansäästötoimiin hyvin myönteisesti.

– Vastaan ei ole tullut yhtään ikävämpää palautetta. Kun katsoo omaa henkilökohtaista sähkölaskuaan ja sitä, millaisia sähkösopimuksia tällä hetkellä tarjotaan, jokainen ihminen kyllä ymmärtää, mistä on kyse. Ja koska meillä on myös myymälätila kohtaisen viileä isojen kylmäkoneiden ansiosta, se pitää juomatkin kohtuullisen viileinä varsikin talvella.

– Eivätkä ihmiset talvella hae kylmää juomaa. Kesällä se on enemmän ”on to go”, eli otetaan mukaan ja avataan melkein saman tien, kun on maksettu.  

Suunitteilla myös lisäsäästöjä

Suunnitteilla on Haminan mukaan myös aikatauluttaa uunien lämmitys uusiksi, että kaikki eivät lämpene samaan aikaan.

– Ensin menee päälle grilliuuni, sitten leipäuuni ja sitten savustusuuni. Sillä, että kaikki eivät mene päälle yhtä aikaa, pyritään ainakin tasaamaan virtapiikkejä.

– Tämän jälkeen pitää varmaan ruveta tekemään töitä pimeässä, jos vielä enemmän haluaa säästää, Hamina naurahtaa. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja