Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Syynissä Karjala-oluen valmistusprosessi – miksi oluttölkit kulkevat tehtaalla väärinpäin?

Moni suomalainen nauttii Karjala-olutta mielellään tuopista.
Moni suomalainen nauttii Karjala-olutta mielellään tuopista.Shutterstock
Julkaistu 23.01.2016 08:01
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Makuja.fi vieraili Hartwallin tehtaalla seuraamassa, kuinka suomalaisille hyvinkin tuttu Karjala-olut valmistuu asiantuntijoiden seurannassa, nykyaikaisten koneiden voimin.

Karjala-olut on suomalaisille tuttua juomaa, ja se valmistetaan Lahdessa Hartwallin tehtaalla. Oluen valmistaminen on monivaiheinen prosessi, jonka päätteeksi valmis juoma päätyy tölkkeihin ja pulloihin. 

"Karjalaan käytetään vaaleaa pilsner-mallasta"

Hartwallin prosessiasiantuntija Anna-Kaisa Vehviläinen kertoo, että yksi tärkeimmistä oluen makuun vaikuttavista raaka-aineista on mallas. Tästä syystä Karjalankin kohdalla tehtaalla ollaan äärimmäisen tarkkoja siitä, millaisia maltaita valmistukseen käytetään.

– Oluen valmistukseen oleellisesti vaikuttaa se, millaista mallasta käytetään, Vehviläinen kertoo.

– Karjalaan käytetään vaaleaa pilsner-mallasta, koska siihen ei haluta  kovin vahvaa väriä. Se on maailmassa yleisimmin käytetty mallas, ja sitä käytetään todella monissa oluissa, Vehviläinen jatkaa.

Katso videolta, miksi oluttölkit kulkevat tehtaalla väärinpäin!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Ilmajoella tehdään poikkeuksellista salmiakkia: "Todella iso juttu"Osaatko kaataa oluen lasiin oikein? Tältä juoman pitäisi näyttää, tai muuten se väljähtyy ja aromit karkaavatSuomalaispanimon toimitusjohtaja kertoo, miksi olutta ei tulisi juoda tölkistä: "Kaikista pahinta" Suomalainen viski kiinnostaa maailmalla – valttikortteina puhtaus ja tinkimätön osaaminenHittioluen taustalla huikea tarina – keksittiin täysin vahingossaTyönä oluen maistelu – kuka päättää, miltä juoman kuuluu maistua?
OlutMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Olut
  • 20.9.22:13
    Saksa

    Oluen ystävien superjuhla käynnistyi Saksassa

  • 26.8.05:39
    Alkoholi

    Miksi suomalaiset hylkäsivät viinan? MTV:n kierros yöelämässä paljasti sukupolvien välisen kuilun

  • 9.7.07:44
    Juomat

    Suomalaiset juovat nyt olutta, joka voi hämätä

  • 13.6.07:49
    Juomat

    Tässä on Suomen paras olut: "Taatusti keskustelua herättävä"

  • 31.5.09:44
    Juomat

    Mitä eroa on IPA-, APA- ja NEIPA-oluella? Panimomestari kertoo