Syynissä Karjala-oluen valmistusprosessi – miksi oluttölkit kulkevat tehtaalla väärinpäin?

Olut
Moni suomalainen nauttii Karjala-olutta mielellään tuopista. Shutterstock

Makuja.fi vieraili Hartwallin tehtaalla seuraamassa, kuinka suomalaisille hyvinkin tuttu Karjala-olut valmistuu asiantuntijoiden seurannassa, nykyaikaisten koneiden voimin.

Karjala-olut on suomalaisille tuttua juomaa, ja se valmistetaan Lahdessa Hartwallin tehtaalla. Oluen valmistaminen on monivaiheinen prosessi, jonka päätteeksi valmis juoma päätyy tölkkeihin ja pulloihin. 

"Karjalaan käytetään vaaleaa pilsner-mallasta"

Hartwallin prosessiasiantuntija Anna-Kaisa Vehviläinen kertoo, että yksi tärkeimmistä oluen makuun vaikuttavista raaka-aineista on mallas. Tästä syystä Karjalankin kohdalla tehtaalla ollaan äärimmäisen tarkkoja siitä, millaisia maltaita valmistukseen käytetään.

– Oluen valmistukseen oleellisesti vaikuttaa se, millaista mallasta käytetään, Vehviläinen kertoo.

– Karjalaan käytetään vaaleaa pilsner-mallasta, koska siihen ei haluta  kovin vahvaa väriä. Se on maailmassa yleisimmin käytetty mallas, ja sitä käytetään todella monissa oluissa, Vehviläinen jatkaa.

Katso videolta, miksi oluttölkit kulkevat tehtaalla väärinpäin!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!