Syynissä Karjala-oluen valmistusprosessi – miksi oluttölkit kulkevat tehtaalla väärinpäin?
Makuja.fi vieraili Hartwallin tehtaalla seuraamassa, kuinka suomalaisille hyvinkin tuttu Karjala-olut valmistuu asiantuntijoiden seurannassa, nykyaikaisten koneiden voimin.
Karjala-olut on suomalaisille tuttua juomaa, ja se valmistetaan Lahdessa Hartwallin tehtaalla. Oluen valmistaminen on monivaiheinen prosessi, jonka päätteeksi valmis juoma päätyy tölkkeihin ja pulloihin.
"Karjalaan käytetään vaaleaa pilsner-mallasta"
Hartwallin prosessiasiantuntija Anna-Kaisa Vehviläinen kertoo, että yksi tärkeimmistä oluen makuun vaikuttavista raaka-aineista on mallas. Tästä syystä Karjalankin kohdalla tehtaalla ollaan äärimmäisen tarkkoja siitä, millaisia maltaita valmistukseen käytetään.
– Oluen valmistukseen oleellisesti vaikuttaa se, millaista mallasta käytetään, Vehviläinen kertoo.
– Karjalaan käytetään vaaleaa pilsner-mallasta, koska siihen ei haluta kovin vahvaa väriä. Se on maailmassa yleisimmin käytetty mallas, ja sitä käytetään todella monissa oluissa, Vehviläinen jatkaa.
Katso videolta, miksi oluttölkit kulkevat tehtaalla väärinpäin!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti