Syynissä Karjala-oluen valmistusprosessi – miksi oluttölkit kulkevat tehtaalla väärinpäin?

Olut
Moni suomalainen nauttii Karjala-olutta mielellään tuopista. Shutterstock

Makuja.fi vieraili Hartwallin tehtaalla seuraamassa, kuinka suomalaisille hyvinkin tuttu Karjala-olut valmistuu asiantuntijoiden seurannassa, nykyaikaisten koneiden voimin.

Karjala-olut on suomalaisille tuttua juomaa, ja se valmistetaan Lahdessa Hartwallin tehtaalla. Oluen valmistaminen on monivaiheinen prosessi, jonka päätteeksi valmis juoma päätyy tölkkeihin ja pulloihin. 

"Karjalaan käytetään vaaleaa pilsner-mallasta"

Hartwallin prosessiasiantuntija Anna-Kaisa Vehviläinen kertoo, että yksi tärkeimmistä oluen makuun vaikuttavista raaka-aineista on mallas. Tästä syystä Karjalankin kohdalla tehtaalla ollaan äärimmäisen tarkkoja siitä, millaisia maltaita valmistukseen käytetään.

– Oluen valmistukseen oleellisesti vaikuttaa se, millaista mallasta käytetään, Vehviläinen kertoo.

– Karjalaan käytetään vaaleaa pilsner-mallasta, koska siihen ei haluta  kovin vahvaa väriä. Se on maailmassa yleisimmin käytetty mallas, ja sitä käytetään todella monissa oluissa, Vehviläinen jatkaa.

Katso videolta, miksi oluttölkit kulkevat tehtaalla väärinpäin!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.