Hittioluen taustalla huikea tarina – keksittiin täysin vahingossa

olut (1)

Tiesitkö, mistä India Pale Ale eli IPA-olut on saanut alkunsa?

Moni suuri keksintö on syntynyt vahingossa – ja näin on myös IPA-oluiden kohdalla. India Pale Ale -olut syntyi aikoinaan sen seurauksena, että olut pilaantui tietyissä olosuhteissa kovin helposti.

Kun brittiläiset oluenpanijat lähettivät pale ale -oluitaan Intiaan, saattoi juoma pilaantua pitkän merimatkan aikana. Säilyvyyden parantamiseksi oluenpanijat alkoivat lisätä olueen lisää alkoholia ja humalaa. Näin syntyi uudenlainen, erityisen katkera ja voimakas India Pale Ale (IPA) -olut.

Nykyään IPA-oluet ovat erityisen suosittuja. Syy tähän on osin se, että monet pienpanimot ovat lähteneet kehittämään tuotteitaan helpomman tien kautta.

– Pale Ale ja IPA -oluet ovat helpompia valmistaa kuin esimerkiksi pils-oluet. Pils-oluiden valmistukseen ei aina löydy edes välineitä, Suomen Olutliiton puheenjohtaja Heikki Kähkönen totesi aiemmin Makuja.fi:lle.

Lähde: Foodbeast

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!