Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Osaatko kaataa oluen lasiin oikein? Tältä juoman pitäisi näyttää, tai muuten se väljähtyy ja aromit karkaavat

0:55Näin kaadat oluen oikeaoppisesti lasiin
Julkaistu 26.12.2021 17:58

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Kymenlaaksolaisen Takatalo & Tompuri -panimon toimitusjohtaja ja olutmestari Mikko Suur-Uski näyttää, miten olut kaadetaan lasiin oikeaoppisesti.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivusto vieraili loppuvuodesta Kotkan ja Haminan seudulla tutustumassa paikalliseen ruoka- ja juomatarjontaan. Matkan varrelta tarttui mukaan muun muassa tärkeitä oppeja olueen liittyen. 

Piipahdimme muun muassa Virolahden Ravijärven kylässä sijaitsevassa Takatalo & Tompuri Brewery -maatilapanimossa, jonka toimitusjohtaja ja olutmstari Mikko Suur-Uski antoi omat tärppinsä oluen säilyttämiseen sekä tarjoiluun. Tiedätkö sinä, miksi olutpullo on väriltään ruskea ja miten olut kannattaa nauttia?

Panimon olutmestari opasti myös, miten olut tulisi kaataa lasiin, jotta juoma on parhaimmillaan nautittavaksi. Tärkeintä on, että juoman pintaan muodostuu kaadettaessa niin sanottu vaahtokukka.

Osaatko sinä kaataa oluen lasiin oikein? Katso videolta, miten se pitäisi tehdä!

Lue myös: Suomalaispanimon toimitusjohtaja kertoo, miksi olutta ei tulisi juoda tölkistä: "Kaikista pahinta" 

Lisää aiheesta:

Suomalaispanimon toimitusjohtaja kertoo, miksi olutta ei tulisi juoda tölkistä: "Kaikista pahinta" Australiassa juodaan nyt Kalsarikännejä isolla K:lla! Suomessa samaa oluttemppua yritettiin jo viime vuonna – arvaat varmaan Valviran kannanEthän nauti olutta jäähdytetystä tuopista? Baareista tuttu tapa voi pilata makunautinnonPanimoyrittäjä: Näin olutta maistellaan oikein – "se pitää todellakin nielaista, eikä syljeskellä pois"Kuopiolainen pienpanimo tuo markkinoille erikoiserän Trump ja Putin -olutta – olutpullon etiketissä johtajille suunnattu neuvotteluvinkkiOlutasiantuntija kauhistelee: Tässä asiassa useimmat baarit mokaavat
OlutJuomatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Olut
  • ma16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • 20.9.22:13
    Saksa

    Oluen ystävien superjuhla käynnistyi Saksassa

  • 26.8.05:39
    Alkoholi

    Miksi suomalaiset hylkäsivät viinan? MTV:n kierros yöelämässä paljasti sukupolvien välisen kuilun

  • 9.7.07:44
    Juomat

    Suomalaiset juovat nyt olutta, joka voi hämätä

  • 13.6.07:49
    Juomat

    Tässä on Suomen paras olut: "Taatusti keskustelua herättävä"