Osaatko kaataa oluen lasiin oikein? Tältä juoman pitäisi näyttää, tai muuten se väljähtyy ja aromit karkaavat
Kymenlaaksolaisen Takatalo & Tompuri -panimon toimitusjohtaja ja olutmestari Mikko Suur-Uski näyttää, miten olut kaadetaan lasiin oikeaoppisesti.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivusto vieraili loppuvuodesta Kotkan ja Haminan seudulla tutustumassa paikalliseen ruoka- ja juomatarjontaan. Matkan varrelta tarttui mukaan muun muassa tärkeitä oppeja olueen liittyen.
Piipahdimme muun muassa Virolahden Ravijärven kylässä sijaitsevassa Takatalo & Tompuri Brewery -maatilapanimossa, jonka toimitusjohtaja ja olutmstari Mikko Suur-Uski antoi omat tärppinsä oluen säilyttämiseen sekä tarjoiluun. Tiedätkö sinä, miksi olutpullo on väriltään ruskea ja miten olut kannattaa nauttia?
Panimon olutmestari opasti myös, miten olut tulisi kaataa lasiin, jotta juoma on parhaimmillaan nautittavaksi. Tärkeintä on, että juoman pintaan muodostuu kaadettaessa niin sanottu vaahtokukka.
Osaatko sinä kaataa oluen lasiin oikein? Katso videolta, miten se pitäisi tehdä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan