Kymenlaaksolaisen Takatalo & Tompuri -panimon toimitusjohtaja ja olutmestari Mikko Suur-Uski kertoo, mikä oluen säilytyksessä ja tarjoilussa on tärkeintä.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivusto vieraili loppuvuodesta Kotkan ja Haminan seudulla tutustumassa paikalliseen ruoka- ja juomatarjontaan. Matkan varrelta tarttui mukaan muun muassa tärkeitä oppeja olueen liittyen.
Virolahtelaispanimo palkittu kansainvälisestikin
Takatalo & Tompuri Brewery on Kymenlaaksossa, Virolahden Ravijärven kylässä sijaitseva maatilapanimo, jossa olutta pannaan oman pellon mallasohrasta sekä kaurasta.
Takatalo & Tompuri Brewery menestyi Lontoossa järjestetyssä European Beer Challenge -olutkilpailussa keväällä 2021 ja pokkasi kultamitalit kolmessa eri olutkategoriassa.
Takatalo & Tompuri Breweryn toimitusjohtaja Mikko Suur-Uski ryhtyi pyörittämään panimotoimintaa yli 300 vuotta vanhalla sukutilallaan seitsemän vuotta sitten, kun tilalta uupui jatkaja. Muualla jo parisenkymmentä vuotta asunut Mikko kääri hihansa ja muutti perheensä kanssa takaisin Takatalon tilalle. Koska perinteinen viljelytoiminta ei enää ollut kovin kannattavaa, siitä jatkojalostettiin panimobisnes.
Aiemmin keittiömestarina työskennellyt Mikko opetteli oluen panemisen ja panimotoiminnan salat perin pohjin ja nyt tilalla tuotetaan kansainvälisestikin palkittuja Kaski-oluita, muun muassa kylmäsavulageria.