Suomalainen viski kiinnostaa maailmalla – valttikortteina puhtaus ja tinkimätön osaaminen
Mikä tekee suomalaisesta viskistä erityisen? Muun muassa tästä aiheesta keskusteltiin aamun Huomenta Suomen lähetyksessä.
Vaikka suomalaiset ovat perinteisesti olleet konjakkikansaa, viski on nostamassa koko ajan suosiotaan, tislausmestari Mikko Mykkänen Helsinki Distilling Companysta kertoo Huomenta Suomen lähetyksessä.
– Viski on erinomainen keräilykohde ja siitä on erotettavissa hyvinkin hienostuneita makuja, Mykkänen kertoi viskin suosion syistä.
Viski on tuote, jota täytyy EU:n sääntöjen mukaan kypsyttää tynnyrissä vähintään kolmen vuoden ajan. Vaikka tämä sääntö rajoittaa hieman viskin valmistusta, kyseinen juoma on Mykkäsen mukaan siitä erinomainen tuote, että sitä voi valmistaa monista raaka-aineista, eikä tuotantoa ole rajattu tietylle alueelle, kuten vaikkapa konjakin kohdalla.
Puhtaat raaka-aineet valttikorttina
Mutta miten suomalaiset viskit oikein eroavat vaikkapa skotilantilaisista tuotteista?
– Niissä on maailman puhtainta vettä ja maailman parhaimmat raaka-aineet. Ja taustalla suomalainen tinkimätön osaaminen ja peräänantamattomuus Mykkänen kertoo lähetyksessä.
– Suomalaisen viskin kuva on maailmalla aika hyvä, mies lisää.
Lokakuun lopulla Mykkänen kertoi Mukavaa Puhetta Ruoasta -tilaisuudessa erityisesti ruisviskien kiinnostavan tällä hetkellä viskiharrastajia ympäri maailmaa, mikä sopii hyvin ruisviskiä valmistavalle tislaamolle.
Kuuluuko viski nauttia jäillä vai illman? Mikä on paras tapa tutustua viskien maailmaan. Katso koko haastattelu artikkelin alusta löytyvältä videolta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan