Suomalainen viski kiinnostaa maailmalla – valttikortteina puhtaus ja tinkimätön osaaminen

7:10 Suomalainen viski matkalla maineeseen

Mikä tekee suomalaisesta viskistä erityisen? Muun muassa tästä aiheesta keskusteltiin aamun Huomenta Suomen lähetyksessä.

Vaikka suomalaiset ovat perinteisesti olleet konjakkikansaa, viski on nostamassa koko ajan suosiotaan, tislausmestari Mikko Mykkänen Helsinki Distilling Companysta kertoo Huomenta Suomen lähetyksessä.

– Viski on erinomainen keräilykohde ja siitä on erotettavissa hyvinkin hienostuneita makuja, Mykkänen kertoi viskin suosion syistä. 

Viski on tuote, jota täytyy EU:n sääntöjen mukaan kypsyttää tynnyrissä vähintään kolmen vuoden ajan. Vaikka tämä sääntö rajoittaa hieman viskin valmistusta, kyseinen juoma on Mykkäsen mukaan siitä erinomainen tuote, että sitä voi valmistaa monista raaka-aineista, eikä tuotantoa ole rajattu tietylle alueelle, kuten vaikkapa konjakin kohdalla.

Puhtaat raaka-aineet valttikorttina

Mutta miten suomalaiset viskit oikein eroavat vaikkapa skotilantilaisista tuotteista? 

– Niissä on maailman puhtainta vettä ja maailman parhaimmat raaka-aineet. Ja taustalla suomalainen tinkimätön osaaminen ja peräänantamattomuus Mykkänen kertoo lähetyksessä.

– Suomalaisen viskin kuva on maailmalla aika hyvä, mies lisää.

Lokakuun lopulla Mykkänen kertoi Mukavaa Puhetta Ruoasta -tilaisuudessa erityisesti ruisviskien kiinnostavan tällä hetkellä viskiharrastajia ympäri maailmaa, mikä sopii hyvin ruisviskiä valmistavalle tislaamolle.

Kuuluuko viski nauttia jäillä vai illman? Mikä on paras tapa tutustua viskien maailmaan. Katso koko haastattelu artikkelin alusta löytyvältä videolta.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja