Joko olet testannut käänteentekevää puuroa? Puuroekspertti Katja vinkkaa helpon valmistustavan: Et voi mokata!

1:09 Näin teet täydellistä tuorepuuroa

Moni suomalainen aloittaa aamunsa syömällä perinteistä kaurapuuroa. Keitetty kaurapuuro on toki iki-ihana klassikko, mutta jos kaipaat hieman vaihtelua perinteiseen ja haluat oikaista, testaa herkullisen tuorepuuron valmistamista. Videolta näet helpot ohjeet!

Tuorepuurojen suosio on viime vuosina kasvanut valtavasti myös Suomessa. Sitä selittää ainakin osin puuron valmistamisen helppous ja sen loputtomat tuunausmahdollisuudet. Tuorepuurossa kaurahiutaleita ei kypsennetä lainkaan, vaan puuro valmistetaan sekoittamalla ainekset ja laittamalla puuro tekeytymään jääkaappiin. Näin ollen puuron voi valmistaa vaikka edellisenä iltana ja nautiskella tekeytyneenä aamupalaksi. 

– Voi ihan oman maun mukaan päättää, syökö tuorepuuron heti, vai tekeekö illalla valmiiksi ja syö aamulla. Idea tuorepuurossa on, että vain mielikuvitus on rajana. Ei kannata jumiutua siihen, että jääkaapista ei nyt satu löytymään rahkaa, vinkkaa Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen.

Tuorepuuron valmistamiseen käytetään yleensä kaurahiutaleiden lisäksi jotain nestettä, jotain massaa ja jotain makuainetta. Tuorepuuron voi siis tehdä esimerkiksi kaurahiutaleista, maidosta, rahkasta ja marjoist.

 – Kannattaa käyttää omaa lempimarjaa ja suosia kauden tuoreita kotimaisia marjoja. Tuorepuuroon ei saisi käyttää ulkomaisia marjoja ilman kuumennusta, Vuorinen muistuttaa.  

Tuorepuuron helppoutta on aiemmin kehunut muun muassa televisiosta tuttu kokki Kari "Kape" Aihinen Kaappaus keittiössä -ohjelmassa. Myös keittiömestari Aihisen mukaan tuorepuuro on siitä hyvä konsepti, että sitä voi varioida loputtomiin.

– Vain taivas on rajana. Se on niin kuin kerroslasagne. Mun ohje menee niin, että saman verran kaikkia ainesosia, Aihinen totesi.

Miten tehdään täydellistä tuorepuuroa? Katso videolta ohje!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja