Syksyn hitti on tässä! Piparin ystäviä hemmotellaan – jäätelöfanit villinneet "huiman suositut" uutuudet vyöryvät kauppoihin

3 kaveria Anna's piparijäätelö
Suomalaisen 3 Kaverin ja ruotsalaisen Annasin piparijäätelöä. 3 Kaveria & Anna's

Jos pidät jouluisista piparkakuista, tämän syksyn jäätelöuutuudet ovat taatusti sinun makuusi.

Kerroimme viime viikolla Valion uudesta, mielipiteet taatusti jakavasta jäätelöstä. Valio lanseerasi syksyllä 2018 kohutun jäätelömaun, Aura-lakritsin. Nyt rakastettu ja vihattu sinihomejuusto saa makuparikseen piparin. 

– Valion Aura piparkakun päälle kasattuna on jo pitkään ollut juustopiireissä kova sana, ja fanit ovat toivoneet sitä myös jäätelömauksi. Siitäpä ajatus sitten lähti ja pakkasimme yhdistelmän Oulussa purkkiin, jäätelöistä vastaava liiketoimintapäällikkö Tea Ijäs kertoi.

Ruotsalainen piparkakkufirma Annas lanseerasi oman piparijäätelön

Piparijäätelö, sinihomejuustolla ja ilman, näyttää olevan syksyn kuumin jäätelötrendi. Omat versionsa herkusta tuovat kauppoihin nimittäin myös suomalainen jäätelöyritys 3 kaveria sekä ruotsalainen piparibrändi Annas.

Annas -piparit täyttävät tänä vuonna 90 vuotta.

– Olemme erittäin iloisia, että voimme vihdoin julkistaa oman piparijäätelön. Halusimme haastaa itsemme ja kokeilla jotain aivan uutta hyvin perinteisessä kategoriassa. Annan piparkakkuja on valmistettu vuodesta 1929 lähtien, joten me jos kuka osaamme valmistaa todella hyvää piparijäätelöä, Annasin edustajat kommentoivat ruotsalaismedioille.

 Uutuuskermajäätelön joukossa on piparkakkurouhetta. Jäätelöä on jo myynnissä Suomen kaupoissa. 

3 Kaverilta piparkakkutaikinaa purkissa!

Myös itähelsinkiläinen jäätelöyritys 3 kaveria luottaa tänä syksynä pipariin. Uusi laktoositon piparkakkujäätelö sisältää piparkakunmakuista jäätelöä, sekä 3 Kaverin itse kehittelemää piparkakkutaikinakastiketta. Kastikkeesta tehtiin gluteeniton, jotta jäätelö sopii mahdollisimman monelle.

– Uskomme, että Piparkakulla on eniten kysyntää joulun alla, joten siksi makua saa vain rajoitetun ajan talvella, kertoo jäätelömakujen kehityksestä vastaava Sauli Saarnisto.

Kysynnästä saatiin ensimakua viime vuonna, kun kokeiluerä aiheutti jäätelöfanien villiintymisen sosiaalisessa mediassa.

– Teimme viime jouluna pienen satsin Piparkakkujäätelöä, joka osoittautui huiman suosituksi. Yli 3000 ihmistä ilmoittautua vapaaehtoisiksi koemaistajiksi, kertoo Heikki Huotari, yksi jäätelötehtaan perustajista.

Vuosien varrella Kavereiden taskuun on kertynyt monia jäätelöreseptejä, joista erikoisimmat ovat selkeästi sesonkimakuja, kuten vaikkapa mämmijäätelö.

– Piparkakkujäätelö on ensimmäinen Limited Edition -jäätelömme. Rajoitetun erän tekeminen mahdollistaa vaikkapa sellaisten raaka-aineiden käyttämisen, jota ei ole tarjolla ympäri vuoden, pohtii Sauli.

3 Kaverin Piparkakkujäätelöä on myynnissä lokakuusta alkaen rajoitetun ajan kaupoissa Suomessa ja Ruotsissa.

Jäätelöiden lisäksi myös muita pipariherkkuja on viime aikoina lanseerattu Suomen markkinoille. Makeishyllylle on esimerkiksi ilmestynyt uusi piparin makuinen Twix-suklaapatukka. 

***

Tiesitkö? Näin saat palloja kivikovasta jäätelöstä:


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!