Suussa sulava someilmiö! Kolmen aineksen "pilvileipä" on pehmeintä, mitä olet maistanut

shutterstock_253921825
Shutterstock

Vapiskaa vaahtokahvi ja täydellinen aamupalaleipä! Nyt Tik Tokissa kohistaan niin pehmeästä kolmen aineksen leivästä, että sitä tekisi mieli käyttää tyynynä, luonnehtii ruokasivusto Delish.

"Pilvileipä" nousi nimenä otsikoihin jo vuonna 2017. Terveysintoilijoiden suosimalle leivälle on syntynyt nyt kaima. Haastaja erottautuu edeltäjästään epäterveellisyydellään.

Tik Tokissa kohistun "pilvileivän" valmistamiseen tarvitaan vain kolme ainesosaa: kananmunan valkuaisia, maissijauhoa ja sokeria.

Leipää varten tulee ensin vaahdottaa kolme valkuaista. Valkuaisiin lisätään 30 grammaa eli noin 2,5 ruokalusikallista sokeria, ja seos vatkataan tasaiseksi. Lopuksi vaahtoon sekoitetaan 10 grammaa eli noin ruokalusikallinen maissijauhoja ja seosta vatkataan, kunnes siitä tulee paksua ja kiinteää. Taikinan tulisi pysyä kulhossa, vaikka se käännettäisiin nurin päin.

Kiinteästä seoksesta muotoillaan keko leivinpaperin päälle. ”Pilvileipää” paistetaan 150 asteessa noin 25 minuutin ajan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pilvileivästä inspiroituneet somekokkaajat näyttävät miljoonia katselukertoja keränneissä videoissaan myös mahdollisia tapoja tuunata reseptiä. Taikinaan voi lisätä esimerkiksi vanilja- tai mansikkauutetta, manteleita tai väriaineita. Taikinasta voi myös leipoa yhden leivän sijaan useampia ”pilvikeksejä”.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

***

Näin valmistuu suomalaisten suosikkileipä Vaasan Ruispalat 1:05

Lähteet: Delish, Tik Tok

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.