Suussa sulava someilmiö! Kolmen aineksen "pilvileipä" on pehmeintä, mitä olet maistanut
Vapiskaa vaahtokahvi ja täydellinen aamupalaleipä! Nyt Tik Tokissa kohistaan niin pehmeästä kolmen aineksen leivästä, että sitä tekisi mieli käyttää tyynynä, luonnehtii ruokasivusto Delish.
"Pilvileipä" nousi nimenä otsikoihin jo vuonna 2017. Terveysintoilijoiden suosimalle leivälle on syntynyt nyt kaima. Haastaja erottautuu edeltäjästään epäterveellisyydellään.
Tik Tokissa kohistun "pilvileivän" valmistamiseen tarvitaan vain kolme ainesosaa: kananmunan valkuaisia, maissijauhoa ja sokeria.
Leipää varten tulee ensin vaahdottaa kolme valkuaista. Valkuaisiin lisätään 30 grammaa eli noin 2,5 ruokalusikallista sokeria, ja seos vatkataan tasaiseksi. Lopuksi vaahtoon sekoitetaan 10 grammaa eli noin ruokalusikallinen maissijauhoja ja seosta vatkataan, kunnes siitä tulee paksua ja kiinteää. Taikinan tulisi pysyä kulhossa, vaikka se käännettäisiin nurin päin.
Kiinteästä seoksesta muotoillaan keko leivinpaperin päälle. ”Pilvileipää” paistetaan 150 asteessa noin 25 minuutin ajan.
Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.
Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.
Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.
Pilvileivästä inspiroituneet somekokkaajat näyttävät miljoonia katselukertoja keränneissä videoissaan myös mahdollisia tapoja tuunata reseptiä. Taikinaan voi lisätä esimerkiksi vanilja- tai mansikkauutetta, manteleita tai väriaineita. Taikinasta voi myös leipoa yhden leivän sijaan useampia ”pilvikeksejä”.
Lue myös: Leikkaatko kakun kolmionmuotoisiin paloihin? Ei kannattaisi – tiede osoittaa paremman tavan
Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.
***
Lähteet: Delish, Tik Tok
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut