Nyt meni aamukahvi uusiksi: Helposta kahvijuomasta tuli karanteeniajan valtava viraalihitti – kokeile!

1:16 Näin teet hitiksi noussutta dalgona-kahvia eli vatkattua kahvia

Maailmalla kohistaan nyt helposta kahvijuomasta, jonka valmistamiseen tarvitaan ainoastaan muutama ainesosa. 

Nyt, kun ihmiset ympäri maailman ovat sosiaalisesti eristäytyneinä tai karanteenissa kodeissaan, on otollinen aika uusille reseptihiteille. People-lehden mukaan tilanne onkin nyt johtanut siihen, että ihmiset ovat ryhtyneet panostamaan astetta enemmän aamukahviinsa.

Pikakahvia, sokeria, maitoa ja vettä 

Kuten Vice-sivusto ensin raportoi, eteläkorealaisesta dalgona-kahvijuomasta on nyt muodostunut maailmanlaajuinen viraalihitti. Tämä vaahtoava ja kermainen kahvijuoma valmistuu vain muutamasta ainesosasta: pikakahvista, sokerista ja vedestä. 

Jokaista ainesosaa mitataan saman verran kulhoon, jonka jälkeen ne vispataan vatkaimella erittäin paksuksi, karamellinväriseksi vaahdoksi. Vaahdon voi myös vatkata käsin, mutta prosessi vie silloin kauemmin aikaa. Kun vaahto on valmis se kaadetaan lasiin kylmän maidon päälle. Maidon ja dalgona-vaahdon voi jättää kerroksittain tai sitten sekoittaa ne keskenään. 

Dalgona-kahvijuoman valmistusvideot ovat viime päivinä levinneet hurjaa vauhtia niin YouTubessa kuin TikTokissa. Esimerkiksi ddulgi’s-käyttäjän dalgona-videolla on jo yli kolme miljoonaa katselukertaa. Se on tehty rauhoittavalla ASMR-tyylillä, joka sopii People-lehden mukaan mainiosti tähän ahdistusta aiheuttavaan aikaan. 

Dalgona-kahvi

2 rkl pikakahvia
2 rkl sokeria
2 rkl vettä

+ lasi maitoa

1. Sekoita pikakahvi, sokeri ja vesi kulhossa. Vatkaa, kunnes seoksen väri muuttuu karamellimaiseksi ja vaahto on paksua.

2. Kaada vaahto lasiin maidon päälle. 

Lähteet: People, Vice

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja