Supernäppärä vinkki grillin puhdistamiseen – "Tänä kesänä kannattaa toimia viime kesää fiksummin"

Näppärä folioniksi grillin puhtaana pitämiseen 0:21 Näppärä folioniksi grillin puhtaana pitämiseen
Fredman Groupin keittiömestari Ville Parkkinen havainnollistaa, miten rasvapellin voi suojata foliolla ja näin ollen puhdistaa helpommin.

Puhtaammassa grillissä ruokakin maistuu paremmalta. Keittiömestari neuvoo helpon niksin, jonka avulla siivoaminen sujuu helpommin.

Muistitko puhdistaa grillin viime syksynä kun laitoit sen talviteloille? Ja aivan kaikkialta, myös rasvakaukalon?

Kesän ensimmäiset grillaukset alkavat tunnetusti aina grillin pesusta, mutta askare on toivottua haastavampi, jos pesu on jäänyt tekemättä. Etenkin rasvakaukalo saattaa jopa homehtua, jos sitä ei ole puhdistettu kunnolla, muistuttaa Fredman Group tiedotteessaan.

Jos rasvakaukalo näyttää siltä, ettei sen lähellä sovi valmistaa ruokaa, kannattaa grillin puhdistus aloittaa juurikin siitä. Pellille kerääntyneen karstan voi kaapia pois esimerkiksi puu- tai muovilastalla, jotka eivät naarmuta peltiä. Tämän jälkeen pelti kannattaa pestä huolellisesti pesuaineella ja kuumalla vedellä. Lopuksi grilli kuumennetaan kunnolla, jäähdytetään kädenlämpöiseksi ja harjataan grilliharjalla puhtaaksi.

Vaikuttiko työläältä? Onneksi rasvakaukalon puhtaana pitämiseen on olemassa näppärä niksi, jonka avulla grillin puhdistus sujuu huomattavasti helpommin.

Avuksi foliota

Jos haluat välttyä rapsuttamasta karstaa rasvapelliltä, suojaa se!

– Tänä kesänä kannattaa toimia viime kesää fiksummin. Kun puhdistetun rasvakaukalon vuoraa paksulla foliolla, on kesän päätteeksi puhdistus paljon helpompaa. Folion voi vaihtaa kesän aikana muutaman kerran, sanoo Fredmanin keittiömestari Ville Parkkinen yrityksen tiedotteessa.

Ja kun Parkkinen viittaa paksuun folioon, tämä todella tarkoittaa sitä. Toisin kuin sillä, käyttääkö foliosta kirkasta vai mattaa puolta, folion lujuudella on merkitystä.

– Lopputuloksen kannalta on aivan sama, onko ruokaa vasten kirkas vai matta puoli (foliosta). Sen sijaan folion paksuudella on sitäkin enemmän merkitystä. Ohut folio on oiva apu sisäruoanlaitossa, mutta kestävämpi paksu folio toimii paremmin ulkokeittiössä ja grillatessa. Paksu kestää kovempiakin otteita ja rosoisia pintoja, Parkkinen kertoo ja jatkaa:

– Paksu folio ei repeydy herkästi. Esimerkiksi jos folioon tulee grillatessa reikä, nesteet ja höyry eivät pysy folionyytin sisässä. Koko idea kärsii.

Katso myös: Kanafileiden grillauksen ABC – näillä vinkeillä onnistut

Mehukkaat kanafileet valmistuvat grillissä vain hetkessä 0:55
Mehukkaat kanafileet valmistuvat grillissä vain hetkessä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat