Asiantuntijan vinkeillä saat alkavan grillikauden kunnolla käyntiin ja lautasellesi taatusti mehevää lihaa.
Osa suomalaisista grillaa ympäri vuoden, mutta suosituin grillikausi sijoittuu aikaisesta keväästä myöhäisään syksyyn. Vaikka grillaaminen on suosittua puuhaa, muutama grillaukseen liittyä asia huolettaa suomalaisia.
HKScanin teettämässä grillitutkimuksessa selvisi, että grillin sottaantuminen ja lihan kypsyyden arvioiminen tuottavat meille eniten päänvaivaa.
HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminahon listasi ylös viisi vinkkiä, joilla lihan grillaaja varmistaa herkullisen lopputuloksen.
1. Varmista grillin puhtaus
Ennen grillauksen aloittamista tulee varmistaa, että grilli on puhdas.
Edellisen grillauksen lopuksi grilli kannattaa kuumentaa kuumaksi, jolloin lika palaa irti. Sammuta grilli ja harjaa puhtaaksi grillin puhdistusharjalla. Puhtaat ritilät estävät lihan kiinnitarttumista seuraavalla grillauskerralla. Puhdista rasvankeräysastia tai rasvapelti ennen seuraavaa grillausta.
2. Nosta liha huoneenlämpöön
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
