Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Superhelppo kastike kalalle kuin kalalle – kalastusopas Tomin takuuvarma ohje

Tämä kylmä kalakastike sopii vaikka savukalan kaveriksi.
Tämä kylmä kalakastike sopii vaikka savukalan kaveriksi. MTV
Julkaistu 15.11.2024 07:43
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Helppo kastike kalalle kuin kalalle valmistuu muutamasta raaka-aineesta, vinkkaa kalastusopas. 

Kerroimme torstaina kotkalaisen kalastusopas Tomi Zerhatin ahvenvinkeistä. Vuodessa yli 200 päivää kalastuksen parissa viettävä Zerhat rakastaa kotimaista ahventa. 

– Mielestäni ahven on ihan ykköskala. Monet sanovat, että kuha on ykkönen, mutta mielestäni ahven on maukkaampaa, Zerhat kertoi Visit Kotka-Haminan järjestämällä kalastusretkellä.

Lue myös: Kalastusopas Tomi ylistää vähärasvaista ja pikana valmistuvaa kalaa: "Ihan ykköskala!"

Helppo kastike kalalle

kastikeTomin yrttinen kalakastike on helppo valmistaa.MTV

Kalaekspertti jakoi myös ohjeen kastikkeeseen, joka kerää joka kerta maistajilta kehuja. Tämä kalan kuin kalan lisukkeeksi tarkoitettu soosi on todella helppo valmistaa.

Oliiviöljypohjaisen kastikkeen salaisuus piilee lehtipersiljassa ja valkosipulissa.

– Lisäksi laitetaan ihan vähän sitruunaa, mutta ei saa laittaa liikaa. Kastike on hyvin yksinkertainen.

Zerhatin mukaan yrttinen kastike sopii mainiosti myös perunoille. 

Tomin yrttinen kalakastike:

1 rku lehtipersiljaa hienonnettuna
2–3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 1,5 dl oliiviöljyä
HIeman sitruunan mehua
ripaus suolaa ja pippuria
 

Lue myös: Nyt kannattaa syödä tätä vähärasvaista ja maukasta kalaa! Oli myös Martti Ahtisaaren lempiruokaa

Katso myös: Martat vinkkaavat, miten kokkaat kotona "kalapuikkojen korvaajia"

5:17Perinneruokia ei arvosteta tarpeeksi – nyt on aika palauttaa niiden maineTähän ruokaan voit käyttää ahvenia!

Lisää aiheesta:

Kalastusopas Tomi ylistää vähärasvaista ja pikana valmistuvaa kalaa: "Ihan ykköskala!"Syötkö tätä edullista kalaa? Keittiömestari ylistää: "Edelleen vähän aliarvostettu"Teetkö lohikeiton näin? Parhaan sopan salaisuus piilee tietyissä raaka-aineissaMaailman parasta lohikeittoa! Lisää sopan joukkoon Linnean salainen ainesosaNerokas ateria kalapuikoista ja vartissa valmistuva hittilohi – nyt on helppoa kalaruokaa!Emma vinkkaa superhelpon lohiruoan: Vain muutama raaka-aine, valmista alle 20 minuutissa, mutta sopii silti vaikka pääsiäispöytään!
KalaRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?

  • 25.7.17:01
    Ruoka

    Henri Alénin vinkki: Tämä kalamarinadi on aivan lyömätön kesällä

  • 17.7.19:15
    Jyrki Sukula

    Jyrki Sukula kertoo, mistä tunnistaa tuoreen kirjolohen