Superhelppo kananmunaruoka! Pipsa Hurmerinta suosittelee: "Teen sitä monta kertaa viikossa"

Näin syntyy huippukokkien kevätbrunssi! Ota ohjeet talteen 8:52 Näin syntyy huippukokkien kevätbrunssi! Ota ohjeet talteen
KATSO VIDEO: Nyt kokataan superhelppo uunimunakas ja keväinen mocktail Pipsan ja Meri-Tuulin tapaan.

Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi kokkasivat Huomenta Suomessa keväistä brunssiruokaa.

Catering-yrittäjät ja kokit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi vinkkasivat viikonloppuna Huomenta Suomessa helppoja ja keväisiä ruokaohjeita kotikokeille. 

Aamupala- ja brunssipöytään Pipsa ja Meri-Tuuli suosittelevat helppoa kananmunaruokaa, jonka voi tehdä valmiiksi jo etukäteen.

– Frittata eli uunimunakas on yksi lempiruoistani. Teen sitä monta kertaa viikossa muutenkin, Pipsa Hurmerinta kertoi.

"Päälle voi laittaa ihan mitä huvittaa"

Tällä kertaa studiossa esiteltiin kahdeksan munan keväinen parsafrittata. Uunimunakkaan valmistus aloitetaan liedellä.

– Paistetaan sipulia, lisätään munamassa ja päälle voi laittaa ihan mitä huvittaa. Minulla on tässä parsaa ja ricottaa, mutta voi laittaa myös vaikka fetaa ja kesäkurpitsaa, Pipsa vinkkasi. 

– Jos minulla ei ole muuta, niin laitan pakastimesta pakasteherneitä, Meri-Tuuli lisäsi. 

Uunimunakkaan voi tehdä myös ilman juustoa. Meri-Tuuli suosittelee ripottelemaan päälle tuoretta tilliä. 

– Tilli on niin alikäytetty yrtti. Se on yksi parhaimpia yrttejä kasvisruokien ja kananmunaruokien kanssa. Hirveän usein se paritetaan vain kalan kanssa. 

Parsafrittata eli keväinen uunimunakas

6 kananmunaa
1 puntti parsaa
1 sipuli
150 g ricottaa
Rypsiöljyä
Tilliä, basilikaa, korianteria tai mitä vain yrttejä löytyy kotoa


Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen.
Laita kattilallinen vettä kiehumaan. Mausta se hyvin suolalla.
Laita parsat kiehuvaan veteen ja anna olla ihan pienen hetken, max. kolme minuuttia.
Ota kattila pois liedeltä ja kaada kuuma vesi pois, laske nopeasti kattilaan jääkylmää vettä, että parsat lakkaavat kypsymästä.
Silppua sipuli ja kuullota se kevyesti rypsiöljyssä valurautapannussa. 
Anna paistinpannun jäähtyä sen aikaa kun vatkaat munat kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kaada munamassa paistinpannuun ja asettele esikeitetyy parsat pannuun. Lisää ricotta-juusto nokareina pannulle. 
Nosta pannu uuniin ja kypsennä noin 20 minuuttia. Silppua päälle tuoreet yritit ja tarjoile.
 

Videolla Pipsa ja Meri-Tuuli vinkkaavat myös keväisen mocktailin ohjeen!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat