Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Superhelppo kananmunaruoka! Pipsa Hurmerinta suosittelee: "Teen sitä monta kertaa viikossa"

8:52Näin syntyy huippukokkien kevätbrunssi! Ota ohjeet talteenKATSO VIDEO: Nyt kokataan superhelppo uunimunakas ja keväinen mocktail Pipsan ja Meri-Tuulin tapaan.
Julkaistu 09.04.2024 17:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi kokkasivat Huomenta Suomessa keväistä brunssiruokaa.

Catering-yrittäjät ja kokit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi vinkkasivat viikonloppuna Huomenta Suomessa helppoja ja keväisiä ruokaohjeita kotikokeille. 

Aamupala- ja brunssipöytään Pipsa ja Meri-Tuuli suosittelevat helppoa kananmunaruokaa, jonka voi tehdä valmiiksi jo etukäteen.

– Frittata eli uunimunakas on yksi lempiruoistani. Teen sitä monta kertaa viikossa muutenkin, Pipsa Hurmerinta kertoi.

Lue myös: Mika Tommolan tekemä munakas sai presidenttiehdokkaan kehut – tässä sen ohje

"Päälle voi laittaa ihan mitä huvittaa"

Tällä kertaa studiossa esiteltiin kahdeksan munan keväinen parsafrittata. Uunimunakkaan valmistus aloitetaan liedellä.

– Paistetaan sipulia, lisätään munamassa ja päälle voi laittaa ihan mitä huvittaa. Minulla on tässä parsaa ja ricottaa, mutta voi laittaa myös vaikka fetaa ja kesäkurpitsaa, Pipsa vinkkasi. 

– Jos minulla ei ole muuta, niin laitan pakastimesta pakasteherneitä, Meri-Tuuli lisäsi. 

Uunimunakkaan voi tehdä myös ilman juustoa. Meri-Tuuli suosittelee ripottelemaan päälle tuoretta tilliä. 

– Tilli on niin alikäytetty yrtti. Se on yksi parhaimpia yrttejä kasvisruokien ja kananmunaruokien kanssa. Hirveän usein se paritetaan vain kalan kanssa. 

Parsafrittata eli keväinen uunimunakas

6 kananmunaa
1 puntti parsaa
1 sipuli
150 g ricottaa
Rypsiöljyä
Tilliä, basilikaa, korianteria tai mitä vain yrttejä löytyy kotoa

Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen.
Laita kattilallinen vettä kiehumaan. Mausta se hyvin suolalla.
Laita parsat kiehuvaan veteen ja anna olla ihan pienen hetken, max. kolme minuuttia.
Ota kattila pois liedeltä ja kaada kuuma vesi pois, laske nopeasti kattilaan jääkylmää vettä, että parsat lakkaavat kypsymästä.
Silppua sipuli ja kuullota se kevyesti rypsiöljyssä valurautapannussa. 
Anna paistinpannun jäähtyä sen aikaa kun vatkaat munat kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kaada munamassa paistinpannuun ja asettele esikeitetyy parsat pannuun. Lisää ricotta-juusto nokareina pannulle. 
Nosta pannu uuniin ja kypsennä noin 20 minuuttia. Silppua päälle tuoreet yritit ja tarjoile.
 

Videolla Pipsa ja Meri-Tuuli vinkkaavat myös keväisen mocktailin ohjeen!

Lue myös: Älä keitä porkkanaa vedessä – Sauli Kemppainen kertoo syyn: "Katastrofaalisin tilanne"

Lisää aiheesta:

Helppo pasta nousi hitiksi – Mari vinkkaa ohjeen: "Täydellistä tölkkiruokaa!"MasterChef-tuomarien takuuvarmat hurmausreseptit ystävänpäiväksi: ”Paljon tätä henkilökohtaisempaa lahjaa et voi toiselle antaa”MTV Viiden jälkeen: Valmista kattilallinen samettista fenkolikeittoa Hanna Gullichsenin reseptilläNäin loihdit Viiden jälkeen -ohjelmassa nähdyn ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenin tekemän shaksukan ”Viikon eväät kertaheitolla” – Hannan nerokas lasagne on hyvää ja superhalpaaKiireisen viikon linssikeitto: Tv-kokkien vinkeillä saat ruoan riittämään monta päivää
RuokaKananmunaHuomenta SuomiPipsa HurmerintaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:20
    Ennätykset

    Kanadalaiskokki teki poikkeuksellisen voileivän – pääsi suorituksellaan ennätystenkirjaan

  • 06:55
    Ravitsemus

    Syötkö tarpeeksi terveellisesti? Tarkista ravitsemusterapeutin listasta

  • Eilen16:15
    Pasta

    Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!

  • Eilen11:03
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • Eilen06:48
    Lääkkeet

    Suojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavat