Suomen myydyimmät valmisruoat – S-ryhmän ylivoimainen ykkönen yllätti valikoimajohtajankin: "Valtava tuote"

shutterstock_234670651
Shutterstock

Mitä valmisruokia suomalaiset ostavat? S-ryhmän tilastoista erottuu yksi selkeä ykkönen.

Videolla: Makutestissä Finnairin valmisruoat

Torstaina uutisoitiin S-ryhmän tuoreista tilastoista, joista selviää mielenkiintoisia seikkoja suomalaisten ostokäyttäytymisestä. S-ruokakauppojen myyntidatan perusteella Suomessa vallitsee nyt kahdeksan keskeistä ilmiötä, jotka kertovat tämän hetken kulutusmieltymyksistä ja ohjaavat suomalaisten ruokaostoksia myös 2020-luvulla. 

Korona kasvatti myös valmisruokien myyntiä

Vaikka poikkeuksellinen korona-aika onkin saanut ihmiset kokkaamaan enemmän kotona, on se kasvattanut niin ikään myös valmisruokien myyntiä. Keväällä yhdeksi valmisruokahitiksi nousivat niin meillä kuin maailmallakin pakastepizzat. Dr Oetker Suomen markkinointipäällikkö Katariina Iivonen kertoi tuolloin pakastepizzojen myynnin olevan normaalia korkeammalla tasolla. 

– Rajoitusten alettua ihmiset tankkasivat kotipakastimensa täyteen ja osa tuotteista pääsi väliaikaisesti loppumaankin kaupoista.

Pizzat menevät kaupaksi myös valmisruokien kylmähyllyillä. Pienet valmispizzat ovat S-ryhmän tilastojen perusteella kolmanneksi myydyin valmisruoka.

Eineshyllyn riisipiirakat isoin hitti

S-ryhmän vähittäiskaupan valikoimajohtaja Antti Oksa kertoo, että valmiit lämmitettävät mikroateriat seuraavat myynneissä ihan selkeästi kouluvuoden rytmiä. Kun koulut syksyllä alkavat, valmisruokien myynti kasvaa.

Pizzojakin kovempi hitti valmisruokahyllyllä ovat kuitenkin yllättäen riisipiirakat – siis ne mikrotettavat kylmähyllyn piirakat. 

– Se on aika yllättävää, että kylmästä myytävä riisipiirakka on ykkönen, Oksa pohtii.

Oksa nostaa esille, että riisipiirakoita myydään kaupoissa poikkeusellisen monessa eri paikassa. 

– Paistopisteessä riisipiirakka on valtava tuote ja pakastealtaissa myös yksi myydyimmistä. Voisi sanoa, että kyseessä on yksi ruokakaupan kärkituotteista.

S-ryhmän myydyimmät valmisruoat top 10 

S-ryhmässä edellisen 12 kuukauden aikana (marraskuu 2019 – lokakuu 2020) kilogrammoissa mitattuna myydyimmät valmisruoat (tuoreiden valmisruokien kylmähyllyistä):


TOP10

Tuotetyyppi

1

Riisipiirakat

2

Ruokasalaatit

3

Pienet valmispizzat

4

Lihapyörykät

5

Valmispuurot, kuten riisi-, vispi- ja mannapuurot

6

Täytetyt voileivät ja patongit

7

Maksalaatikot

8

Liha-annosateriat

9

Lihapiirakat

10

Kasviskeittoateriat


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!