Suomen ja Ruotsin Lidleissä on myynnissä sama pizzatuote, mutta pakkauksissa on eri ohjeistus – tästä on kyse

Lidlin pizzakittejä.
Miksi pizzataikina säilyy Ruotsissa lämpimämmässä? MTV

Miksi pizzataikina säilyy Ruotsissa lämpimämmässä? Syy on yksinkertainen.

Miksi pizzataikina säilyy Ruotsissa lämpimämmässä? Käyttöohjeen innoittamaan kysymykseen pohdittiin vastausta Reddit-yhteisöpalvelun Suomi-osiossa.

Lidlin valmiin pizzasetin säilytyslämpötila on Ruotsissa asteen enemmän: Suomessa tuote tulee säilyttää alle +6 asteessa, Ruotsissa alle +7 asteessa.

Miksi merkinnät eroavat? Tässä syy

Merkintöjen eroavaisuus johtuu Lidlin viestinnän mukaan yksinkertaisesti siitä, että eri maissa on erilaisia säädöksiä, ohjeita ja suosituksia siitä, miten tuotteita säilytetään, ja toisaalta millaisia tietoja pakkausselosteessa tulee mainita.

– Säilytyslämpötilojen erot pakkausmerkinnöissä johtuvat siitä, että eri maissa on eri tuoteryhmille määritetty erilaisia säilytyslämpötiloja. Suomessa tämän ryhmän säilytyslämpötila on alle +6 astetta, Lidlistä kerrotaan.

– Lidlissä teemme pääsääntöisesti itse omien merkkiemme tuotteiden pakkausselosteet ja vastaamme siitä, että ne ovat Suomen lainsäädännön ja suomalaisten kuluttajien tottumusten mukaisia.

Katso myös: Ketju julkaisi videon pizzasta, joka ei juuri kokkaustaitoja kaipaa – söisitkö tätä?

1:59

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_master_chef_vip
   MasterChef Suomi

   Rakastettu MasterChef 2020 nostaa kilpailemisen uudelle tasolle sillä tällä kertaa toisistaan ottaa mittaa ruuanvalmistuksen ammattilaisia ja nyt tuomareilla onkin mahdollisuus vaatia kilpailijoilta entistä enemmän kasvua, itsensä ylittämistä sekä huikeita oivalluksia. Tuomareina toimivat Tomi Björck ja Sikke Sumari sekä Kape Aihinen.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja