Suomen ja Ruotsin Lidleissä on myynnissä sama pizzatuote, mutta pakkauksissa on eri ohjeistus – tästä on kyse

Lidlin pizzakittejä.
Miksi pizzataikina säilyy Ruotsissa lämpimämmässä? MTV

Miksi pizzataikina säilyy Ruotsissa lämpimämmässä? Syy on yksinkertainen.

Miksi pizzataikina säilyy Ruotsissa lämpimämmässä? Käyttöohjeen innoittamaan kysymykseen pohdittiin vastausta Reddit-yhteisöpalvelun Suomi-osiossa.

Lidlin valmiin pizzasetin säilytyslämpötila on Ruotsissa asteen enemmän: Suomessa tuote tulee säilyttää alle +6 asteessa, Ruotsissa alle +7 asteessa.

Miksi merkinnät eroavat? Tässä syy

Merkintöjen eroavaisuus johtuu Lidlin viestinnän mukaan yksinkertaisesti siitä, että eri maissa on erilaisia säädöksiä, ohjeita ja suosituksia siitä, miten tuotteita säilytetään, ja toisaalta millaisia tietoja pakkausselosteessa tulee mainita.

– Säilytyslämpötilojen erot pakkausmerkinnöissä johtuvat siitä, että eri maissa on eri tuoteryhmille määritetty erilaisia säilytyslämpötiloja. Suomessa tämän ryhmän säilytyslämpötila on alle +6 astetta, Lidlistä kerrotaan.

– Lidlissä teemme pääsääntöisesti itse omien merkkiemme tuotteiden pakkausselosteet ja vastaamme siitä, että ne ovat Suomen lainsäädännön ja suomalaisten kuluttajien tottumusten mukaisia.

Katso myös: Ketju julkaisi videon pizzasta, joka ei juuri kokkaustaitoja kaipaa – söisitkö tätä?

1:59

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja