1:26

Suomen Burger Kingeihin tulee tiistaina myyntiin ennennäkemätön hampurilainen – asiassa on vain yksi mutta

Yksi Burger Kingin historian suurimmista kansainvälisistä lanseerauksista tapahtuu tiistaina 12.11., kun kasviproteiinipohjainen hampurilainen saapuu samanaikaisesti yli 2500 Burger King -ravintolaan Euroopassa. 

Burger King tuo tiistaina 12.11. markkinoille uuden Rebel Whopper -kasvishampurilaisen. Myös Suomessa myyntiin tuleva kasvipohjainen burgeri ei kuitenkaan välttämättä sovellu kaikille kasvissyöjille. 

Kasvispihvi paistetaan samassa grillissä kuin lihapihvit

Rebel Whopperin kasviproteiinipohjainen, lihaa jäljittelevä pihvi on Burger Kingin mukaan sen sijaan lihansyöjien makuun. Pihvi paistetaan samassa grillissä kuin perinteiset Whopper-pihvit, mikä tuo hampurilaiseen lihapihviin tottuneille tuttua aromia.

– Tämä tietenkin tarkoittaa myös, että jos olet täysin vegaani, niin tuote ei sovi sinulle tästä valmistustavasta johtuen, Suomen Burger Kingilta kerrotaan. 

Rebel Whopper -pihvi on soijapohjainen ja sisältää myös vehnäjauhoja. Hampurilaisessa on myös perinteistä majoneesia, joten se ei senkään vuoksi sovellu vegaaniseen ruokavalioon. Rebel Whopper on suunniteltu yhdessä pihvin toimittajan, maailmalla suositun The Vegetarian Butcherin kanssa.

"Emme halua peitellä pihvin valmistustapaa"

Suomen Burger Kingin brand manager Kaisa Kasila kertoo MTV:lle, että ketjussa tiedostetaan burgerin valmistustavan aiheuttavan varmasti keskustelua. 

– Olemme varautuneet palautteeseen globaalisti. Olemme asiasta avoimia, emmekä halua peitellä pihvin valmistustapaa. Burger Kingin pihvien valmistustapaan kuuluu liekillä paistaminen, Kasila sanoo. 

Kasilan mukaan Rebel Whopper ei ole suunnattu vegaaneille, vaan sekasyöjille eli sekaaneille, jotka haluavat vähentää lihansyöntiä.

– Tuotekehityksen tavoitteena oli tuoda markkinalle lihapihvin ystävien makuun sopiva kasvisvaihtoehto. Ja tämä tuote luo hyvän pohjan myös muidenkin kasvistuotteiden jatkojalostamiseksi,

Samoilla linjoilla on myös Burger Kingin ketjujohtaja Siru Kalpio.

– Haluamme tarjota vaihtoehdon lihalle laajemmalle joukolle. Grillissä tuotettu pihvi on se meidän erikoisuus ja toimintamme sydän, Kalpio sanoo. 

Impossible Jenkeissä, Rebel Euroopassa

Aiemmin muun muassa Yhdysvalloissa ja Australiassa lanseeratut Burger Kingin kasvipohjaiset hampurilaiset ovat menneet kuin kuumille kiville. Yhdysvalloissa hampurilainen on ollut myynnissä nimellä Impossible Whopper, mutta Euroopan markkinoille haluttiin keksiä helpommin lausuttava nimi. Niinpä hampurilaisesta tuli Rebel Whopper.

Hampurilaisesta nousi pienimuotoinen kohu ainakin Australiassa, jossa vegaanit närkästyivät sen vegaaniruokavalioon sopimattomasta valmistustavasta. Australiassa Rebel Whopperia on myynyt Burger Kingin tytäryhtiö Hungry Jack. 

Myös kilpailevilla pikaruokaketjuilla on myynnissä omat kasvishampurilaisensa. McDonald'sin McVegan-hampurilaisessa on muun muassa soijaproteiinista valmistettu pihvi sekä vegaanista majoneesia. Suomalaisella Hesburgerilla on puolestaan listoillaan kasvissyöjille sopiva kaura-härkäpapuhampurilainen. 

***

7:51

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja