1:26

Testasimme Burger Kingin kohutun hampurilaisen – pihviyllätys lihansyöjille: "Menee täydestä"

MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivusto pääsi testaamaan ennakkoon tiistaina Euroopan 2500 Burger King -ravintolassa myyntiin tulleen Rebel Whopper -kasvishampurilaisen. Haastaako se perinteisen lihaburgerin?

Burger King -ketju lanseerasi tiistaina yli 2500 Euroopassa sijaitsevassa ravintolassaan uuden kasvishampurilaisen, Rebel Whopperin. Kasvishampurilainen rantautui myös Suomen Burger Kijgn -ravintoloihin. 

Hampurilaisen pihvi on vegaaninen, mutta se ei valmistustapansa vuoksi sovi kuitenkaan välttämättä vegaanien ruokavalioon. Pihvi paistetaan samassa grillissä kuin perinteiset Whopper-pihvit, mikä tuo hampurilaiseen lihapihviin tottuneille tuttua aromia.

– Tämä tietenkin tarkoittaa myös, että jos olet täysin vegaani niin tuote ei sovi sinulle tästä valmistustavasta johtuen, Suomen Burger Kingilta kerrottiin aiemmin. 

Rebel Whopper -pihvi on soijapohjainen ja sisältää myös vehnäjauhoja. Hampurilaisessa on myös ei-vegaanista majoneesia. Rebel Whopper on suunniteltu yhdessä pihvin toimittajan, maailmalla suositun The Vegetarian Butcherin kanssa.

Rebel Whopper makutestissä: "Menee täydestä"

MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivusto pääsi testaamaan ennakkoon kohutun kasvisburgerin jo maanantaina. Maistoimme ensin pelkkää Rebel Whopperia, jonka jälkeen vertailimme sitä tavalliseen, lihapihvilliseen Whopperiin. Tässä arviomme:

Rebel Whopper -kasvispihvissä on 50 kilokaloria vähemmän ku tavallisessa Whopper-pihvissä.  Kasvispihvissä on alle 18 prosenttia rasvaa. 

Miltä Rebel Whopper näyttää?

Hampurilaisesta ei päällisinpuolin erota, että kyseessä on kasvispihvillinen versio. Pihvin ulkonäkö muistuttaa naudanlihapihviä. 

Miltä Rebel Whopper maistuu?

Rebel Whopper maistuu ihan tavalliselta hampurilaiselta. Pihvin koostumus on "lihaisa" ja makukin muistuttaa valmistustapansa vuoksi hieman lihapihviä. Maku on kuitenkin hieman miedompi ja kasvispihvi vähemmän suolattu. 

Pihvistä tulee mieleen amerikkalainen herneproteiinipohjainen Beyond Meat -pihvi. Myös Beyond Meatin kasvipohjainen hampurilaispihvi on kehitetty siten, että sen maku, ulkonäkö ja koostumus muistuttavat lihapihviä.

Erottaako kasvisburgeria lihaversiosta maun perusteella?

Kyllä ja ei. Jos Rebel Whopperin syö ilman vertailutuotetta ja joku väittää sen olevan tavallinen lihaburgeri, voi helposti mennä lankaan. Kasvispihvin ulkonäkö ja koostumus on hyvin lähellä naudanlihapihviä. Mausta voi huomata eron lihapihviin, mutta ei välttämättä, kun pihvin syö hampurilaisessa erilaisten makua antavien kastikkeiden kera. Täydestä siis menee!

Jos Rebel Whopperia sen sijaan syö rinnakkain tavallisen lihaisan burgerin kanssa, eron huomaa esimerkiksi tuoksusta. Tavallisessa Whopperissa on selkeä grillatun lihan tuoksu. Myös makuero korostuu maistettaessa burgereita rinnakkain. 

Kenelle hampurilainen sopii?

Kasvishampurilaisen hinta on Burger Kingissa sama kuin lihaisan Whopperin. Se sopii siis sekasyöjille, jotka haluavat syystä tai toisesta vähentää lihansyöntiä, tai muuten vain vaihtelua perinteiselle hampurilaiselle. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja