Työntekijöiden kohtelu on voinut olla erityisesti huippuravintoloiden keittiössä karua. Alalta löytyy kuitenkin onneksi myös positiivisia esimerkkejä.
Ravintola-alan kulisseissa kuohuu. Helsingin Sanomat julkaisi maaliskuussa artikkelin, jossa lukuisat ravintola-alan ihmiset kertovat kokeneensa asiatonta käytöstä Masterchef Suomi -ohjelman tuomarin, huippukokki Kim Mikkolan toimesta.
Jutun myötä monet alalla työskennelleet ovat jakaneet karuja kokemuksiaan kulissien takaa: ravintolakeittiöissä on koettu rajua simputtamista, kiusaamista ja jopa väkivaltaa.
Yli 20 vuotta toimineessa helsinkiläisravintola Nokassa tilanne on hyvin erilainen: työilmapiiri on hyvä ja työhyvinvointiin panostetaan. Monet ravintolassa työskentelevät ovat tehneet siellä jopa yli 10-vuotisen uran, mikä on tänä päivänä alalla harvinaista.