Keittiömestari-ravintoloitsijat, television ruokaohjelmistakin tutut kokit Teresa Välimäki ja Kari Aihinen vierailivat Huomenta Suomessa keskustelemassa kuumasta puheenaiheesta: lasten ja vanhempien käyttäytymisestä ravintolassa.
Bloggaaja-toimittaja Hanna Sumari sohaisi muurahaispesään kirjoittamalla Apu-lehden blogiinsa lasten ja vanhempien käyttäytymisestä ravintolassa. Sumari kertoi tekstissään olevansa pöyristynyt siitä, miten omia lapsiaan pelkäävät vanhemmat tekevät mitä tahansa, etteivät pahoittaisi pilttiensä mieltä. Tekstissä ihmeltiin yksittäistapausta, jossa äiti oli ravintolassa kysynyt lapseltaan, mitä hän haluaisi syödä ja lopuksi vielä tiedustellut lupaa, saako äiti itse syödä keittoa. Blogiteksti synnytti luonnollisesti somemyrskyn, kun osa kansasta puolusti Sumaria ja toiset kokivat tekstin loukkaavaksi.
Mitä mieltä aiheesta sitten ovat suomalaiset ravintoloitsijat ja kokit? Saako lapsia ylipäätään ottaa mukaan ravintolaan?
– Kyllä se on pääsääntöisesti hyvä juttu. Missä ravintolassa, milloin ja mitä, se on toinen asia, Teresa Välimäki kiteytti Huomenta Suomessa.
Samoilla linjoilla oli myös keittiömestari Kari Aihinen. Hän painotti, että suomalaisten tulisi syödä ylipäätään enemmän ulkona, jotta ravintoloissa käymisestä tulisi tapa.
– Peruslähtökohta pitäisi olla se, että käytäisiin ravintoloissa ylipäätään. Tehtäisiin siitä osa kulttuuria ja tapaa. Me ollaan ainakin käyty Kassun ja Vertsun kanssa syntymästä asti Strinbergissä ja Töölönrannassa , minne on kiva mennä lasten kanssa. Jos me ei käydä ravintoloissa ikinä lasten kanssa, niin ei me myöskään voida osata olla siellä, Aihinen muistutti.