Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihinen ja Pipsa Hurmerinta nimeävät ruoan, johon me kaikki sorrumme: ”Se on ihan suomalaisten perisynti”

7:27Miltä Suomen ruokakulttuuri näyttää tänäpäivänä?
Julkaistu 15.01.2018 13:13

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Televisiostakin tutut suomalaiskokit Pipsa Hurmerinta ja Kari Aihinen vierailivat maanantaina Huomenta Suomi -ohjelmassa ja kertoivat näkemyksiään muun muassa maamme ruokakulttuurin kehittymisestä.

Missä jamassa suomalainen ruokakulttuuri nyt on ja miten suomalaiset syövät? Muun muassa näitä asioita pohdittiin maanantaiaamuna MTV3-kanavalla Huomenta Suomi -ohjelmassa, kun studioon saapuivat vieraaksi tunnetut kokit Pipsa Hurmerinta ja Kari Aihinen

MTV Oy, All rights reserved

Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin uusi ruokaohjelma Samassa liemessä Avalla alkaen 24.1.

Kari Aihisen suositun Kaappaus keittiössä -ohjelman neljännes tuotantokausi starttaa MTV3-kanavalla 15.1. alkaen. 

Kokit ovat yhtä mieltä siitä, että ruokailutottumuksemme ovat menneet viime vuosina parempan suuntaan. 

– Suomalaiset syövät koko ajan paremmin. Mutta aina on parantamisen varaa. Syömisen epäsäännöllisyys ja syömättömyys on se ongelma. Ensin pantataan aterioita ja sitten otetaan se karkkipussi, Hurmerinta pohtii.

"Pliis suomalaiset, käyttäkää ruoassa suolaa"

Ohjelmassa keskusteltiin myös siitä, mitä on hyvä ja terveellinen ruoka. Onko väite siitä, että terveellinen ruoka on mautonta täysin väärä? 

– On se, samalla tavalla kuin se, että kasvisruoasta jää nälkä. Toivoisin, että näistä asioista oltaisiin päästy jo yli. Kyllä voi syödä tosi terveellisesti todella herkullista ruokaa, Hurmerinta sanoo ja muistuttaa, että oleellista hyvässä ruoassa on hyvä maku. 

Myös Aihinen peräänkuuluttaa ruoassa erityisesti makua. 

– Pliis suomalaiset, käyttäkää ruoassa suolaa. Kun tehdään ruokaa, ajatusmaailma pitää mennä niin, että tämä on elämäni viimeinen ja paras annos.

– En ole koskaan uskonut siihen, että ruoka on huonoa, se on vaan tehty huonosti. Jos kala on vaikka mautonta, laita siihen suolaa, pippuria tai sitruunamehua joukkoon, Aihinen opastaa.

Väriä lautaselle: Sorrutko sinäkin "beigeen ruokaan"?

Kokkien mukaan arkiruoasta saa herkullisempaa jo pienillä asioilla. Erityisesti maustamiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Tärkeää on myös ruoan ulkonäkö. 

– Kun Suomessa on pääsääntöisesti puoli vuotta pimeetä, niin meidän pitäisi syödä enemmän värejä ja käyttää paljon tuoreita yrttejä. Niillä saadaan heti visuaalisuutta safkaan. Laitetaan siis jotain muutakin kuin täysjyväpastaa ja bolognesea, koska se on aika maantienharmaa set-up. Laitetaan joukkoon vaikka erivärisiä paprikoita, Aihinen toteaa.

– Se beesi ruoka on ihan meidän suomalaisten perisynti. Suomalaiset rakastaa syödä kaikkea, mikä on beesiä, Hurmerinta jatkaa tarkoittaen beigenväristä eli ei kovin värikästä ruokaa. 

Miten ruokatrendit syntyvät Suomessa? Minkälainen ruoka nyt on nousussa? Mitä suomalaista ruokaa pitäisi markkinoida maailmalle? Katso yllä näkyvältä videolta Kari Aihisen ja Pipsa Hurmerinnan haastattelu.

Lisää aiheesta:

Sannan helppo broileriruoka valmistuu yhdessä astiassa: "Jää annoshinnaltaan alle kahteen euroon"Asia, jota et ehkä ole tullut ajatelleeksi sushista – ruokakulttuurin professori kertoo, mitä on nykypäivän "suomalainen ruoka"Edullista ja helppo valmistaa – Henri Alénilla on yksi ehdoton ruokasuosikki, jota sinunkin kannattaisi kokeilla: "Hemmetin hienon makuista"Julkkiskokki Kari Aihinen ei usko dieetteihin: "Hölmöläisten hommaa"Henri Alén listaa kolme tärkeintä sääntöä arkiruokailuun: Sorrutko sinäkin suomalaisten yleiseen maustekaappimokaan?Suomalainen huippukokki ei tyrmää valmisruokia – kehottaa käyttämään niitä inspiraation lähteenä: ”Itsekin käytän valmisnuudeleita kotona”
RuoanlaittoKari AihinenPipsa HurmerintaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"