Kari Aihinen ja Pipsa Hurmerinta nimeävät ruoan, johon me kaikki sorrumme: ”Se on ihan suomalaisten perisynti”

7:27 Miltä Suomen ruokakulttuuri näyttää tänäpäivänä?

Televisiostakin tutut suomalaiskokit Pipsa Hurmerinta ja Kari Aihinen vierailivat maanantaina Huomenta Suomi -ohjelmassa ja kertoivat näkemyksiään muun muassa maamme ruokakulttuurin kehittymisestä.

Missä jamassa suomalainen ruokakulttuuri nyt on ja miten suomalaiset syövät? Muun muassa näitä asioita pohdittiin maanantaiaamuna MTV3-kanavalla Huomenta Suomi -ohjelmassa, kun studioon saapuivat vieraaksi tunnetut kokit Pipsa Hurmerinta ja Kari Aihinen


Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin uusi ruokaohjelma Samassa liemessä Avalla alkaen 24.1.

Kari Aihisen suositun Kaappaus keittiössä -ohjelman neljännes tuotantokausi starttaa MTV3-kanavalla 15.1. alkaen. 

Kokit ovat yhtä mieltä siitä, että ruokailutottumuksemme ovat menneet viime vuosina parempan suuntaan. 

– Suomalaiset syövät koko ajan paremmin. Mutta aina on parantamisen varaa. Syömisen epäsäännöllisyys ja syömättömyys on se ongelma. Ensin pantataan aterioita ja sitten otetaan se karkkipussi, Hurmerinta pohtii.

"Pliis suomalaiset, käyttäkää ruoassa suolaa"

Ohjelmassa keskusteltiin myös siitä, mitä on hyvä ja terveellinen ruoka. Onko väite siitä, että terveellinen ruoka on mautonta täysin väärä? 

– On se, samalla tavalla kuin se, että kasvisruoasta jää nälkä. Toivoisin, että näistä asioista oltaisiin päästy jo yli. Kyllä voi syödä tosi terveellisesti todella herkullista ruokaa, Hurmerinta sanoo ja muistuttaa, että oleellista hyvässä ruoassa on hyvä maku. 

Myös Aihinen peräänkuuluttaa ruoassa erityisesti makua. 

– Pliis suomalaiset, käyttäkää ruoassa suolaa. Kun tehdään ruokaa, ajatusmaailma pitää mennä niin, että tämä on elämäni viimeinen ja paras annos.

– En ole koskaan uskonut siihen, että ruoka on huonoa, se on vaan tehty huonosti. Jos kala on vaikka mautonta, laita siihen suolaa, pippuria tai sitruunamehua joukkoon, Aihinen opastaa.

Väriä lautaselle: Sorrutko sinäkin "beigeen ruokaan"?

Kokkien mukaan arkiruoasta saa herkullisempaa jo pienillä asioilla. Erityisesti maustamiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Tärkeää on myös ruoan ulkonäkö. 

– Kun Suomessa on pääsääntöisesti puoli vuotta pimeetä, niin meidän pitäisi syödä enemmän värejä ja käyttää paljon tuoreita yrttejä. Niillä saadaan heti visuaalisuutta safkaan. Laitetaan siis jotain muutakin kuin täysjyväpastaa ja bolognesea, koska se on aika maantienharmaa set-up. Laitetaan joukkoon vaikka erivärisiä paprikoita, Aihinen toteaa.

– Se beesi ruoka on ihan meidän suomalaisten perisynti. Suomalaiset rakastaa syödä kaikkea, mikä on beesiä, Hurmerinta jatkaa tarkoittaen beigenväristä eli ei kovin värikästä ruokaa. 

Miten ruokatrendit syntyvät Suomessa? Minkälainen ruoka nyt on nousussa? Mitä suomalaista ruokaa pitäisi markkinoida maailmalle? Katso yllä näkyvältä videolta Kari Aihisen ja Pipsa Hurmerinnan haastattelu.

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja